Informationssäkerhetssp­ecialist med teknisk inriktning

Plats
Sundbyberg
Annonserat
den 13 september 2017
Stängs
den 16 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du ha utmanande och inspirerande arbetsuppgifter i ett meningsfullt och samhällsviktigt arbete och samtidigt få vara på en arbetsplats med spänning? Svenska kraftnät rekryterar nu till en utvecklande roll som informationssäkerhetsspecialist.

En av Svenska kraftnäts uppgifter är s.k. sektoransvarig myndighet för säkerhetsskydd inom elförsörjningen. Denna uppgift hanteras av enheten Säkerhet, vilken hjälper aktörer inom elsektorn att förhindra, förebygga samt på ett samordnat sätt hantera allvarliga störningar, olyckor och kriser. Enheten består av nio medarbetare med placering på Svenska kraftnäts huvudkontor i Sundbyberg.


Dina arbetsuppgifter

Arbetet innefattar framförallt att stödja och utbilda verksamheten såväl som elföretagen i informations- och IT-säkerhetsfrågor. I uppgiften ingår även att delta i förvaltning och vidareutveckling av styrdokument och processerna för styrning av informationssäkerhetsarbetet (ISO 27000-serien) samt införande och utbildning av medarbetarna på Svenska kraftnät.
I rollen ingår även IT-tekniska och administrativa säkerhetsgranskningar, omvärldsbevakning och sammanställning av resultatet i återkommande interna och externa rapporter till Svenska kraftnät samt företag inom elverksamhet. I uppdraget ingår samverkan med andra myndigheter och elföretag samt våra entreprenörer.


Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant akademisk examen med inriktning IT- eller informationssäkerhet eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt. Du har minst tre års erfarenhet av arbete med IT- och informationssäkerhetsfrågor inom större organisationer. Du har god teknikförståelse då arbetsuppgifterna till stor del består i att analysera styrdokument och tekniska granskningsrapporter.


Meriterande är om du har:

  • Erfarenhet från arbete med ledningssystem för informationssäkerhet baserat på ISO/IEC 27000-serien eller liknande
  • Kunskap om lagstiftningar som reglerar statliga myndigheters verksamhet, t.ex. säkerhetsskyddslagstiftningen
  • Erfarenhet av arbete med IT- och informationssäkerhetsfrågor inom offentlig förvaltning och företrädesvis inom det statliga området
  • Vana av att dokumentera och ta fram strategier och styrdokument
  • Certifieringar som t.ex. CISSP, CISA, CRISC och CISM


Dina personliga egenskaper

Vi ser att du är en person som trivs i en pedagogisk roll och har god förmåga till samverkan både internt och externt. Du har en stark analytisk förmåga och ett strategiskt tankesätt. Vidare är du strukturerad i ditt arbetssätt och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta t.f. enhetschef Alireza Hafezi, tfn 010-475 81 16 eller rekryteringsstöd Rebecka Ylivallo, tfn 010-475 81 42. Fackliga företrädare är Stefan Ekberg (ST), tfn 010-475 82 91 och Maria Bergqvist (SACO), tfn 010-475 82 90. Du når oss också via e-post fornamn.efternamn@svk.se

Välkommen med din ansökan senast den 16 oktober 2017

Liknande jobb

Liknande jobb