Byggkoordinator till Lunet i Luleå

Rekryterare
Lunet
Plats
Luleå, Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrlands län, Jämtlands län
Annonserat
den 13 september 2017
Stängs
den 9 oktober 2017
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vårt samhälle präglas i allt högre grad av tjänsteproduktion där vi är precis i början av en jättelik omvandling från ett industrisamhälle till ett digitalt sådant. Digitaliseringen klassificeras numera som den fjärde industriella revolutionen och kommer omvälva det sätt som vi lever och arbetar. Internet of Things, Virtual Reality, Gamification kommer i allt högre grad prägla det sätt vi producerar varor och tjänster samt tillhandahåller kostnadseffektiv och högklassig vård skola och omsorg. Smarta hem, smarta städer och smarta samhällskritiska infrastrukturer är andra stora utvecklingsområden. Lunets uppdrag är att skapa förutsättningarna för digitaliseringen av Luleå genom att tillhandhålla infrastruktur (fiber), plattform (kommunikation och system) och tjänster för Luleå-regionens tillväxt som samhälle och som nav inom digitaliseringens näringar.


Vi är ”Lokala, trygga och nyskapande”. Det är vi på Lunet som bygger fibernätet i Luleå, en framtids- och driftsäker internetinfrastruktur med höga hastigheter för kommunens alla företag och invånare. Nätet byggs med ledande och framtidssäker teknik i alla delar ända fram till din bostad eller verksamhet.

Vi har lösningar för alla: villaägare, bostadsrättsföreningar, samfälligheter samt för små som stora företag, likväl som rikstäckande data-, mobil- och telekomoperatörer.

Vi samarbetar i nära relation med våra ägare Luleå kommun, Luleå Energi och Lulebo. Vi är nära våra partners tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. I ett starkt nätverk med våra branschkollegor i Norr- och Västerbotten ser vi tillsammans till att regionerna utvecklas inom området.

Stadsnätet har idag en hög kapacitet och alla möjligheter för utbyggnad. Det når idag alla Luleås stadsdelar och 35 tätorter/byar i kommunen. Idag är ca 25 000 hushåll och ett stort antal företag och samhällsinstitutioner anslutna till fibernätet i någon form. Som kommunikationsoperatör levererar vi ett öppet nät till nära 20 000 hushåll där kunden kan välja tjänsteleverantörer bland Sveriges största och ledande aktörer. Enkelt sagt kan vi säga att 8 av 10 Luleåbor har tillgång fiber idag.

Lunet är ett intressebolag och ägs till lika delar av Luleå Energi och Lulebo. Vi är 17 anställda och omsätter drygt 60 mkr årligen.

Välkommen till en tryggt och stabilt stadsnät, ett snabbare internet och en ljusare framtid.

#enklaremedfiber


Därför söker vi nu en Byggkoordinator.


Vem är du

Du är social, gillar vardagens alla kontakter med kollegor, kunder och externa partners som entreprenörer och installatörer. Du är noggrann och strukturerad och följer upp ditt eget och andras arbete. Du är självgående och initiativtagande. Nyckelord för dig är funktion, kvalitet, säkerhet och nöjda kunder. All vår personal är delaktiga i utvecklingen av företaget samt våra produkter och tjänster för våra kunders bästa. Vi tror att du har jobbat ett antal år med bygg och-/eller markentreprenader och att du ser dig som en lösningsorienterad och kundfokuserad person. Öppenhet och social kompetens väger tungt för oss.


Dina kvalifikationer

Vi vill att du har:

Minst gymnasieutbildning, med inriktning inom data- och telekommunikation och/eller anläggningsverksamhet eller motsvarande kunskaper.  
Flerårig erfarenhet av projektledning inom bygg och/eller markentreprenader.
Erfarenhet från projektering av fiberoptiska nät och kunskap inom markavtal och tillstånd för marktillträde är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Vårt erbjudande

I rollen som byggkoordinator kommer du att i samverkan med externa och interna kontakter projektleda och koordinera våra kundprojekt. Tjänsten innefattar arbete ute i fält med kunder och entreprenörer men också administrativt arbete i form av exempelvis tillstånds och avtalshantering. Du är ansvarig för löpande planering, hantering och uppföljning av våra kundbeställningar och tillsammans med marknadsansvarig utformar du också projektrelaterad kundinformation. Projektering av passiv infrastruktur förekommer och registrering av nätinformation ingår i arbetsuppgifterna

Organisatoriskt tillhör du avdelning Marknad och Leverans.

Intresserad? 

Placeringsort är Luleå. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar Lunet med Experis Sverige.
För mer information om tjänsten kontakta vår rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller tom.jakobsen@se.experis.com.
Sök tjänsten på experis.se genom att lämna ditt CV och personliga brev.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 oktober 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb