IT-arkitekt inriktning säkerhet

Plats
Stockholms
Annonserat
den 13 september 2017
Stängs
den 26 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det digitala mötet med kund står i centrum för Länsförsäkringars omfattande satsning inom digitalisering. Som ett led i att förstärka leveranskapaciteten inom den digitala satsningen söker vi nu en IT-arkitekt inom domänen IT-säkerhet till IT-avdelningen på Länsförsäkringar AB.


Om jobbet

Som IT-arkitekt kommer du vara med och ansvara för IT-säkerheten i våra lösningar. Vi har som uppdrag att tillgodose att  våra länsförsäkringsbolag får tillgång till IT-lösningar som stöttar affären på bästa sätt. Du kommer att arbeta med att säkerställa en fortsatt framgångsrik transformation in i den digitala framtiden och att våra lösningar har rätt nivå av säkerhet som ger våra kunder och vi själva trygghet.

Tillsammans med domänarkitekten för IT-säkerhet och övriga IT-arkitekter ansvarar du för arkitektur, principer och riktlinjer, speciellt med inriktning på IT- och informationssäkerhet. Här ingår även att säkerställa att IT-lösningarnas arkitektur och säkerhet harmoniserar med verksamhetens behov avseende funktionalitet, kostnadseffektivitet och förvaltningsbarhet. I din roll ingår även omvärldsbevakning för domänen samt att leda och kommunicera med externa utvecklare och systemleverantörer i arkitektoniska och säkerhetsmässiga frågeställningar. Du kommer att ha strategiska dialoger med beslutsfattare inom verksamhet och it, med övriga arkitekter, förvaltningar och projekt samt med våra leverantörer. Som IT-arkitekt kommer du att ingå i arkitekturfunktionen under ledning av chefsarkitekten. Härigenom erhålls ett väl fungerande kontaktnät till övriga arkitekter samt styrning och samordning mot gemensam arkitektur.


Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha erfarenhet av att arbeta med framtagning av lösningsarkitektur för IT-lösningar med mycket fokus på IT-säkerhet. Du ska gärna tidigare arbetat i en liknande roll där stora delar av leveransen är outsourcad. Du följer utvecklingen inom IT-säkerhet och de viktigaste leverantörerna inom området och ligger i framkant i förståelsen av hur befintliga och nya affär- och verksamhetskrav kan realiseras.


För att vara den vi söker har du:

  • Relevant akademisk examen
  • Erfarenhet av framtagning av lösningsarkitektur
  • Stor erfarenhet av IT-säkerhet
  • Erfarenhet av informationssäkerhet
  • Erfarenhet av tjänsteorienterad arkitektur
  • Erfarenhet av system med höga krav på tillgänglighet
  • Erfarenhet av outsourcing, styrning, beställarroll och samarbete med externa leverantörer
  • Erfarenhet av agila arbetssätt
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av försäkrings- och bankverksamhet och de legala krav som finns inom finansbranschen. Kompetens inom infrastruktur ser vi också som meriterande.


Som person är du strukturerad, har god analytisk förmåga och har en förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du är flexibel och har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Några av våra framgångsfaktorer är att vi alltid utgår från kundens behov, är affärsmässiga och leveransorienterade. Vi lägger därför stor vikt vid att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad.

Vi vill att du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners och är en lagspelare som är noggrann, ansvarstagande, prestigelös och initiativrik. Viktigast av allt är att du brinner för IT-säkerhet, arkitektur och teknik!


Om oss

IT inom Länsförsäkringar AB har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet och ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Det är ett av våra viktigaste verksamhetsområden och har en viktig roll i hela bank- och försäkringsaffären. IT är en egen enhet där CIO ingår i koncernledningen.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wassén, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 859 02, lena.wassen@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.
Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

 

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

 

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag >
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb