BI Analytiker, Beslutsstöd

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 28 augusti 2017
Stängs
den 1 januari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet. IT inom Länsförsäkringar AB ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö.

 

Till Beslutsstöd söker vi två BI Analytiker (objektspecialister). Beslutstöd är ett prioriterat och strategiskt område och vi behöver engagerade personer som kan hjälpa oss att realisera vårt ambitiösa mål!


Om jobbet

Ditt huvudsakliga uppdrag är att utifrån verksamhetens behov och önskemål om förändringar på systemen dokumentera och strukturera dessa i form av IT-krav för den outsourcade IT-utvecklingen. Du kommer att jobba i nära samarbete med såväl verksamhetsrepresentanter som andra objektspecialister och externa leverantörer. Du är vår expert inom något eller några av områdena inom Beslutsstödsområdet, tex sak- eller livförsäkring. .


Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT och som har god förståelse för såväl IT- som verksamhetsfrågor. Du är en erfaren kravhanterarare som kan fånga verksamhetens behov och omvandla dem till dokumenterade IT-krav. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser att du är en strukturerad och noggrann person med god analytisk förmåga som har förståelse för komplexa informationsflöden och beroendesamband. Du har stort fokus på problemlösning och har förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners.

Du har erfarenhet av att arbeta i projektform och i projekt som tillämpar ett agilt arbetssätt. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med leverantörsstyrning och har tidigare arbetat inom Beslutsstödsområdet.

Vi ser att du har:
Universitetsutbildning inom IT-området, Ekonomi eller Civil Ingenjör eller motsvarande kunskap inhämtat på annat sätt

  • Engelska på en professionell nivå i tal och skrift (all dokumentation och stor del av möten sker på engelska)
  • Erfarenhet av EDW/BI/Analytics på en teknisk nivå
  • Erfarenhet av arbete med ETL, SQL, databas och BI/Analytics-verktyg
  • Erfarenhet att omvandla verksamhetens krav till informations- (affärs- och bearbetningsregler) och teknisk designspecifikation
  • Förmåga att se helhetsperspektivet
  • Flexibel, strukturerad och organiserad
  • Erfarenhet av ”self-service analytics” verktyg och ”Big Data” teknik är en fördel
  • Erfarenhet av arbete med industristandard data modeller (IBM IIW eller likadant) är en fördel
  • Erfarenhet av försäkrings-/bankverksamhet är en fördel

 

Som person är du proaktiv i ditt sätt att tänka och agera, är målmedveten, drivande och tålmodig. Du är rak och tydlig i din kommunikation, är utåtriktad och nätverkande samt har en stark förmåga att entusiasmera din omgivning. Vi tror också att du ”brinner” för BI & Analytics området, är mycket initiativrik med en god helhetssyn och förståelse för beroendesamband.


Om oss

IT inom Länsförsäkringar AB har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet och ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Det är ett av våra viktigaste verksamhetsområden och har en viktig roll i hela bank- och försäkringsaffären. IT är en egen enhet där CIO ingår i koncernledningen. Beslutstöd arbetar med att upprätthålla och utveckla datalager och BI/analys-plattform och tillhörande tjänster för Länsförsäkringar AB. Gruppen ansvarar för styrning av den outsourcade utvecklingsverksamheten samt den totala IT-leveransen inom området beslutstöd (Enterprise Data Warehouse and BI/analytics).

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wassén, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 859 02, lena.wassen@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

 

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag >
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb