Hårdvaruarkitekt till Schneider Electric

Plats
Västra Götalands län, Skövde, Skara, Vara, Götene, Lidköping
Annonserat
den 13 september 2017
Stängs
den 6 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Automationsprojekt är en avdelning inom Schneider Electric som arbetar främst inom livsmedelsindustrin och hjälper våra kunder med att ta fram och supporta deras lösningar från ax till limpa.

Schneider Electric är en global specialist inom energihantering och automation. Med en omsättning på 27 miljarder Euro under 2015, 160 000+ medarbetare och verksamhet i mer än 100 länder, hjälper vi kunder att hantera energi och processer säkert, pålitligt, effektivt och hållbart. Från enklaste produkt till komplexa system bidrar vår teknik, programvaror och tjänster till att förbättra drift och automation av våra kunders verksamheter. Vår uppkopplade teknik omformar branscher, utvecklar städer och berikar tillvaron. På Schneider Electric kallar vi det Life Is On.

Läs mer på www.schneider-electric.se

Länkar till två av våra framgångsrika projekt:
Mackmyra
Lantmännen Malmö


Arbetsbeskrivning

Schneider Electric har en utmanande möjlighet för en passionerad individ - Att axla rollen som hårdvaruarkitekt placerad i Skara.

Avdelningen tillhör Process and Automation som är en del av Schneider Electric. Vi förser processindustrin (livsmedelsindustrin) med intelligenta produktionssystemslösningar. Vi hjälper våra kunder att skapa en kvalitativ, säker, energieffektiv och produktiv driftsmiljö

Hårdvaruarkitekten kommer att leda arbetet med att skapa de bästa lösningarna för våra kunder, säkerställa att vi hänger med i produktutvecklingen och att vår lösning är framtidssäkrad ur ett hårdvaruperspektiv.

Ansvarsområden:

 • Driva utvecklingen av vår hårdvaruarkitektur i en snabb och dynamisk miljö samtidigt som gränser och kompabilitet fastställs i gränssnittet mellan delsystem.
 • Tekniskt ledarskap för att hjälpa avdelningen att lyckas. Vara ett stöd och påverka kulturen genom att sprida kunskap och engagera individerna.
 • I samarbete med Head of Development och våra mjukvaruarkitekter arbeta för att hela tiden ligga i framkant gällande vår tekniska arkitektur.
 • Delaktig i att ta fram kundlösningar från idé till implementation
 • Säkerställa att vi följer standarder och rutiner. 


Vem är du?

Som hårdvaruarkitekt måste du vara kreativ, ansvarstagande och nyfiken. Vidare måste du vara flexibel för att snabbt kunna möta kundens önskemål och skapa hållbara lösningar utifrån deras behov.

Vi ser gärna att du har:

 • Bakgrund som senior elkonstruktör/ hårdvaruarkitekt, där du varit med och tagit fram komplexa och krävande lösningar
 • Erfarenhet från tekniskt ledarskap
 • Produktkunskap inom automationsbranschen
 • Erfarenhet av agila arbetssätt
 • Erfarenhet från processindustrin
 • Arbetat i CAD-miljö

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Körkort är ett krav.


Vårt erbjudande till dig

På Schneider Electric vill vi ha de bästa medarbetarna. Det är därför vi värdesätter utbildning och personlig utveckling. Vi främjar mångfald och integration då det många gånger är en källa till styrka och konkurrensfördelar. Kreativitet och innovation kommer från en blandning av bakgrunder och synpunkter. På Schneider Electric tror vi att hjälpa dig som individ att inse att din fulla potential kommer att hjälpa företaget övergripande för att uppnå enastående resultat.


Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Schneider Electric med Experis, en del av ManpowerGroup.

Du söker tjänsten via länken på denna sida med registrerat och uppdaterat CV. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Julia Sahlberg på telefon 0500-44 62 49 eller e-post julia.sahlberg@se.experis.com.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 oktober 2017.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb