FMV söker en systemarkitekt för IT system med hög säkerhet

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 september 2017
Stängs
den 10 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du flerårig erfarenhet som systemarkitekt inom IT? Är du initiativtagande,självgående och bra på att samarbeta? Då är detta en spännande utmaning för dig!


Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både etteget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

IT-stab ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltningav IT-system. IT-stab ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera,inrikta, följa upp och genomföra IT-verksamheten inom FMV. Inom detta område ska IT-stabföreträda myndighetens uppfattning samt bistå myndighetsledningen, Generaldirektör/Överdirektör med att styra och leda myndighetens verksamhet i fullföljandet avsitt uppdrag.

Avdelningen IT Stödsystem Logistik inom IT-stab behöver förstärka med en systemarkitekt förutveckling av system inom högre sekretessnivåer. Enheten har som uppgift att utveckla, anskaffa och förvalta IT system som bl.a. används av FMV och Försvarsmakten inom Försvarslogistiken. Avdelningen skall realisera och implementera IT lösningar och koncept som stödjer FMV och Försvarsmakten i utvecklingen och vidmakthållande av logistikfunktionen.

Detta sker genom attbl.a. utveckla och förvalta cirka 20 stycken av FMV och Försvarsmaktens informationssystem (IS). Detta innebär att genomföra drift, teknisk systemförvaltning/vidmakthållande ochutveckling/an­passning av dessa system. Det innebär även att säkerställa dataflöden inom ochmellan system samt kommunikation till och från dessa.

Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samtsvenska leverantörer.
 

Ditt arbete som systemarkitekt

Ditt arbete som systemarkitekt innebär att utforma och leda säkerhetsarkitektur samt tekniskdesign för IT system inom högre sekretessnivåer.

Du kommer att delta i design och konstruktionsmöten samt planera och uppskatta omfattning aveget och andras arbete, samverka med IT säkerhetsspecialister avseende säkerhet och FMV/FMsäkerhetsregelverk för IS/IT system. Du kommer även att driva auktorisations- och ackrediteringsarbeten.

Tjänsten är placerad i Stockholm

Resor både i Sverige och utomlands förekommer.


Våra förväntningar på dig

Du har akademisk utbildning inom IT motsvarande civilingenjör/högskoleingenjör inomdatavetenskap eller systemvetentskap. Du har arbetat med framtagning av ITlösningsarkitekturfrågor under minst 5 år samt ha arbetat med framtagning av ITsystemslösningar med höga krav på säkerhet under minst 3 år. Vi ser gärna att du harerfarenheter från Försvarsmaktens och/eller FMVs krav på informationssäkerhetsarbete ex. KSF3.X. Det är även meriterande att ha erfarenheter av Försvarsmaktens och/eller FMV IT infrastruktur.

Vidare ser vi att det vore en fördel i din roll om du har erfarenhet avupphandlingar/kravställningar enligt LOU. Samt att du har lett mindre arbetsgrupper exempelvisprojektledning eller liknande för att kunna planera och leda arbete.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter av systemarkitektur inomhögre säkerhet.

Du har även B-körkort.


Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMVs hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom attskicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (Saco-S), Åsa Karlsson (SEKO), Gunnar Hansen(OFR/O) och Gun Åström (OFR/S/Försvarsförbundet). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMVsväxel).

Sista ansökningsdag 2017-10-10.

Vid frågor ber vi dig kontakta Jan Lundborg, chef IT Stödsystem Logistik 08-782 4810.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och attarbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder tryggaanställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos ossmåste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar ävenprovanställning. Läs mer på www.fmv.se

Liknande jobb

Liknande jobb