Projektledare Implementering av Vårdinformationsstöd

Plats
Västernorrland
Annonserat
den 14 september 2017
Stängs
den 12 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Framtidens Vårdinformationstöd - Vi behöver dig!

Ny teknik, större intresse för digitaliseringsfrågor och verksamhetsutveckling inom hälso- och sjukvård har lyft området som idag är riktigt hett. Vi erbjuder ett spännande uppdrag att tillsammans med oss som brinner för verksamhetsutveckling och teknik leda arbetet med att införa det informationsstöd som kommer skapa förutsättningar för att möta invånarnas ökade krav på delaktighet, flexibilitet och behov av hälso- och sjukvård. Antar du utmaningen kommer du att vara en del i upphandlingen och implementeringen av Framtidens vårdinformationsstöd, en samverkan mellan Västerbottens läns landsting, Landstinget Västernorrland, Landstinget Sörmland, Region Örebro och Landstinget Blekinge (SUSSA samverkan), samt våra optionspartners Region Norrbotten, Landstinget Dalarna, Region Gävleborg och Region Halland.

Anta utmaningen och ta chansen att bli en del i utvecklingen av framtidens vård!


Arbetsuppgifter

Du får rollen som projektledare för implementering och du ingår i Landstinget Västernorrlands team i programmet Framtidens vårdinformationsstöd, där du är en av tre projektledare. I samarbete med övriga landsting i SUSSA samverkan har du ansvar för förberedelser och implementeringen av det nya vårdinformationsstödet. Tillsammans med det lokala teamet och projektledarna för området Teknik och Verksamhetsutveckling säkerställer du att kärnverksamheten har fått de bästa förutsättningarna för att kunna ta det nya vårdinformationsstödet i drift.


I din roll ingår att:

  • självständigt driva, leda och följa upp projektet i alla aspekter som berör implementeringen samt att du säkerställer övergången till ett nytt vårdinformationsstöd.
  • i dialog med andra funktioner ta fram strategiska underlag och dokument kopplat till förberedelser inför implementeringen av det nya vårdinformationsstödet.
  • planera och kvalitetssäkra utbildningsinsatserna kopplat till införandet av det nya vårdinformationsstödet likväl som att samarbeta med övriga projektledare för att skapa de bästa förutsättningarna för ett kvalitetssäkrat införande.
  • koordinera och skapa bra förutsättningar för projektledarna inom områdena IT och verksamhetsutveckling och där en del i det är att skapa nätverk och forum med motsvarande roller inom övriga landsting som ingår i upphandlingen.
  • medverka i det SUSSA gemensamma arbetet kring samverkan.


Kvalifikationer

Har du erfarenhet av att driva projekt i stora och komplexa organisationer samt har erfarenhet av implementering av IT-stöd, testarbete och kvalitetssäkring så är det just dig vi söker. Önskvärt är dessutom erfarenhet från hälso- och sjukvårdsområdet samt kunskap om ITIL.

Du har universitets- eller högskoleexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Meriterande är utbildning i projektledningsmetodik och förändringsledningsmetodik.

Vi ser att du är strukturerad och har goda ledaregenskaper, kan fatta snabba beslut och agera utifrån dessa. Du har god kommunikativ förmåga och förblir motiverad trots bakslag och besvikelser. Du är dessutom flexibel, kreativ och utvecklingsinriktad.

Är du den vi söker och vill du bli en del av vårt team på Forskning, Utbildning och Innovation?

Varmt välkommen med din ansökan!


Anställning

Tillsvidareanställn


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-12


Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Annelie Arvidsson
Biträdande Programledare
Mobiltelefon: 070-292 69 11
E-post: anneli.arvidsson@lvn.se

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543
E-post: elisabeth.haraldsson@lvn.se

Annika Kiel Olsson
Vårdförbundet
Telefon: 060-146477
Mobiltelefon: 072-7490920
E-post: annika.kiel.olsson@lvn.se

Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: +4661184359
E-post: gudrun.kornijenko@lvn.se

Inger Nyhman
Kommunal Västernorrland
Telefon: +4660181865
E-post: inger.nyhman@lvn.se

Liknande jobb

Liknande jobb