IT Manager för IT Services till Swedavia IT

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 15 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats?

Swedavia IT består av ca 80 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. Inom Swedavia IT drivs flera förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver. Programmen består av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Enheten Infrastructure Services & Plattforms består av fyra grupper och innefattar totalt drygt 25 medarbetare. Nu söker vi en chef till gruppen IT Services som bland annat ansvarar för tjänsterna IT Arbetsplatsen, IT Mobilitet och IT SharePoint.


Dina arbetsuppgifter

Som IT Manager leder du ett team av fyra Service Delivery Managers samt en handfull externa konsulter. Du har det operativa ansvaret för gruppens leveranser samt är ansvarig för att arbetet med tjänsteutvecklingen inom IT-arbetsplatsen, IT-mobilitet och Sharepoint är välplanerat med leveranser i tid till rätt kvalitet i syfte att nå de uppsatta målen.   

Arbetsuppgifterna inbegriper ett övergripande personal- och budgetansvar. Vidare har du det yttersta ansvaret för att styra och leda leverantörer och är med och bidrar till att utveckla strategier och övriga relationer. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med andra chefer och medarbetare inom IT, företagets olika affärsområden, externa kunder och leverantörer.


Din profil

För att lyckas i din roll hos oss behöver du ha flerårig erfarenhet som ledare inom en IT-organisation samt ha god kunskap om tjänsteutveckling inom IT. Som ledare inger du stort förtroende och har förmågan att få andra att växa och utvecklas. Du är engagerande, tydlig och bra på att entusiasmera och coacha medarbetare. Vidare har du god erfarenhet av att bygga motiverade och högpresterande team som tillsammans gör en bra leverans.
Du har goda kunskaper om IT-infrastruktur och har tidigare jobbat med förvaltning och utveckling av tjänsterna IT- arbetsplatsen, IT-mobilitet och SharePoint i en outsourcad leverans. Som IT manager behöver du ha en mycket god förståelse för leverantörer och deras utmaningar och du är en god förhandlare som arbetar prestigelöst och lösningsorienterat.

Tjänsten kräver gedigen erfarenhet av affärsutveckling med stor förståelse för verksamhetsdriven IT. Du har också ett stort intresse för teknik och är intresserad av att hänga med i utvecklingen.


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida och i Framtidens Karriär kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss


Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Jenny Laurell, rekryteringsspecialist, telefon 0738 67 77 78 alternativt Claes Johansson, Chef Infrastructure Services & Plattforms, telefon 010-1090571, e-post claes.johansson@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 15 oktober 2017

Liknande jobb

Liknande jobb