Chef Projects & Vendor Management till Swedavia IT

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Arlanda, Stockholm
Annonserat
den 19 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats? 

Swedavia IT består av ca 80 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. Inom Swedavia IT drivs flera förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver. Programmen består av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Nu söker vi en chef till gruppen Projects & Vendor Management som driver olika IT-projekt inom ramen för våra utvecklingsprogram på flygplatserna samt hanterar IT-avdelningens upphandlingar. Gruppen Project & Vendor Management ingår i enheten Application Management som totalt består av sex grupper och innefattar drygt 50 medarbetare.  

Dina arbetsuppgifter

Som gruppens chef leder du ett team av fem projektledare, två kravledare, två testledare och tre Vendor Managers samt en handfull externa konsulter. Som chef för gruppen har du det operativa ansvaret för gruppens projekt och IT-avdelningens upphandlingar.

Tillsammans med gruppen ansvarar du också för att fortsätta vår påbörjade digitaliseringsresa i syfte att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser.   

Arbetsuppgifterna inbegriper ett övergripande budget- och personalansvar, styra och leda leverantörer samt utveckla strategier och övriga relationer. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med andra chefer och medarbetare inom IT, företagets olika affärsområden, externa kunder och leverantörer.     

Din profil

För att lyckas i rollen som chef behöver du ha flerårig erfarenhet som ledare inom en IT-organisation samt ha god kunskap inom ekonomi. Du har arbetat som ledare i en organisation i förändring och tillväxt med en outsourcad teknisk miljö. Vi lägger också stor vikt vid att du har ett coachande ledarskap och är bra på att skapa relationer.

Det är viktigt att du tidigare jobbat med projektledning och gärna som chef över andra projektledare. Har du erfarenhet från att leda ett projektkontor och/eller driva större program är det en fördel. Erfarenhet från upphandling är meriterande men inget krav.

Tjänsten kräver gedigen erfarenhet av affärsutveckling med stor förståelse för verksamhetsdriven IT. Viktigt för att lyckas i rollen är att du har förmåga att tänka strategiskt samtidigt som du är operativt lagd med en mycket god förståelse för leverantörer och deras utmaningar. Som person är du innovativ och resultatorienterad samt har en god helhetssyn och är en god förhandlare. 

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida och i Framtidens Karriär kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.  

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, rekryteringsspecialist, telefon 010-109 06 78 e-post henning.nordenquist@swedavia.se alternativt Jonas Ytterström, Chef Application Management, telefon 010-109 05 39, e-post jonas.ytterstrom@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 15 oktober 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb