Service Delivery Manager för Office 365 till Swedavia IT

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 20 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats? 

Swedavia IT består av ca 80 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. Inom Swedavia IT drivs flera förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver. Programmen består av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Nu söker vi en Service Delivery Manager med fokus på Office 365 till enheten Infrastructure Services & Plattforms. Enheten består av fyra grupper och innefattar totalt drygt 25 medarbetare.  

Dina arbetsuppgifter

Som Service Delivery Manager (SDM) är du ansvarig för några av IT-arbetsplatsens deltjänster med fokus på Microsoft Office 365.   

Du kommer vara en i teamet IT Services som idag består av fem personer. I teamet ligger fokus på att bevaka och följa upp leveranser och servicenivåer av tjänster inom IT Arbetsplatsen, IT Mobilitet och IT Sharepoint samt driva förvaltning- och utvecklingsaktiviteter i en helt outsourcad miljö. 

Arbetsuppgifterna inbegriper att planera, boka och hålla återkommande leveransmöten med externa leverantörer samt sammanställa och presentera SLA-rapporeter. Du är även den som förvaltar tjänsterna, fångar upp förbättringsförslag, driver projekt och ser till, att i samarbete med övriga medarbetare bidra till att våra tjänster motsvarar verksamhetens krav.

I ditt arbete kommer du att ha kontakt med andra Service Delivery Managers, chefer och medarbetare inom IT, företagets olika affärsområden, externa kunder och leverantörer.     

Din profil

För att lyckas i din roll hos oss behöver du minst ha ett par års erfarenhet av Microsoft Office 365 och med fördel även andra tjänster inom IT-arbetsplatsen. Du har erfarenhet från att jobba med tjänsteutveckling samt leda och följa upp leveranser från extern part.  Du har tidigare jobbat med förvaltning och utveckling av tjänster i en outsourcad miljö exemplevis som SDM, leveransansvarig eller förvaltningsledare IT.

Tjänsten kräver erfarenhet och stor förståelse för verksamhetsdriven IT. Du är operativt lagd med en mycket god förståelse för leverantörer och deras utmaningar men kan samtidigt bidra strategiskt till att utveckla IT Arbetsplatsen.

Som person är du strukturerad, noggrann och har en god helhetssyn. Vi ser gärna att du är van att leda utan att vara chef samt har en hög stresstålighet och är van att agera som spindeln i nätet. Rollen kräver att du är kommunikativ, kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida och i Framtidens Karriär kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.  

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Jenny Laurell, rekryteringsspecialist, telefon 0738 67 77 78, e-post: jenny.laurell@swedavia.se alternativt Claes Johansson, Chef Infrastructure Services & Plattforms, telefon 010-1090571, e-post claes.johansson@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 15 oktober 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb