Polismyndigheten

Polismyndigheten söker IT-Forensiker

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Karlstad och Örebro
Annonserat
den 20 september 2017
Stängs
den 27 september 2017
Kategori
Nätverk, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nu söker vi IT-Forensiker till Karlstad och Örebro.

Beskrivning av arbetsplatsen

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten har blivit en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande.

Vid den regionala utredningsenheten organiseras bland annat Utredningssektionen, Aktionssektion Bergslagen och Forensiska sektionen, där IT-forensiska gruppen tillhör.
IT-forensiken har verksamhet på tre platser i regionen, Karlstad, Borlänge och Örebro.

Nu söker vi IT-Forensiker till Karlstad och Örebro.


Arbetsuppgifter

 • En IT-forensikers arbetsuppgifter är bl.a. att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning.
 • Funktionen innebär att arbeta med IT-forensiska undersökningar av datorer och andra datamedier, mobiltelefoner, undersökning av olika former av multimedia från till exempel övervakningssystem och olika former av navigationsutrustningar.
 • Det förekommer också IT-forensiska undersökningar i nätverksmiljö.
 • Du biträder vid husrannsakningar där IT kan vara inblandat.
 • Du kommer ibland att närvara som vittne eller sakkunnig i rätten.
 • Det förekommer även att du sitter med i förhör i dina ärenden. Du kan bli exponerad för material som kan innehålla stötande och obehagligt innehåll.


Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

 • Mycket goda IT-kunskaper på både hård- och mjukvarunivå.
 • -Behärskar svenska språket flytande i tal och skrift.
 • -Goda kunskaper i engelska.
 • -Körkortbehörighet för personbil, B.


MERITERANDE

 • Det är meriterande om du har:
 • Dokumenterad relevant utbildning inom företrädesvis IT-forensik t ex. NCFI Modul 2/ informationssäkerhet, högskoleexamen inom IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren anser relevant för funktionen.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt kunskap om IT-forensiska verktyg. Det är även meriterande om du har kunskaper inom programmering, databaser, operativsystemet Linux i servermiljö, mobiltelefoner och mobiltelefonsystem.


PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som har:

 • Mycket hög integritet och professionellt förhållningssätt.
 • - Mycket god samarbetsförmåga.
 • - Ordningssinne och är noggrann.
 • - God förmåga att analysera och se sammanhang.
 • - God förmåga att prioritera och se det väsentliga.
 • - Stort intresse och se utmaningen i att följa IT-utvecklingen i samhället.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, lämplighet och mognad.


Kontaktpersoner

Stefan Vidén, Gruppchef  070-383 48 72
Ted Esplund, Sektionschef 010-56 74056


Facklig företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO, nås via Polismyndighetens växel 114 14.


Övrig information

Anställningsform:  Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort:  Karlstad eller Örebro
Arbetstid:  Dagtid, obekväm arbetstid kan förekomma.
Tillträde:   Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

I samband med rekryteringsprocessen kommer eventuellt arbetsprov att genomföras.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.


Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2017-09-27!