Förvaltningsledare IT - debitering och kundrelationer

Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 september 2017
Stängs
den 16 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholmsregionen är i dagsläget en av Europas snabbast växande regioner. En snabb befolkningstillväxt tillsammans med ökande krav på Stockholm Vatten och Avfalls verksamhet ställer stora krav på våra kundmöten. Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant och vi vill nu ta del av din kompetens och erfarenheter. Vi söker dig med erfarenhet av förvaltningsledning som gillar förändringsledning med stort utrymme för egna initiativ och som gärna tar ansvar.

I rollen som förvaltningsledare ingår att initiera uppdrag, prioritera och besluta inom ramen för förvaltningsplanen. Många av de utmaningarna som du kommer att ställas inför ligger i den pågående digitala transformationen inom Stockholms Stad.                 

Dina arbetsuppgifter och utmaningar

  • Bemanna roller på operativ nivå i samråd med berörda resursägare.
  • Utarbeta förvaltningsplan tillsammans med förvaltningsledare.
  • Samordna, utreda och rapportera avvikelser till objektägare - IT och förvaltningsledare verksamhet.
  • Samordna interna och externa leverantörer efter givna förutsättningar.
  • Uppföljning av förvalt­ningens IT- kostnader och rapportera utfallet till förvaltningsledare och styrgrupp.
  • Styra och leda IT-förvaltningen utifrån organisationens riktlinjer och fastställda ramar för design, t ex IT-arkitektur och IT-strategi och säkerställa att dessa efterlevs.
  • Kravställare i utvecklingsprojekt ur ett förvaltningsperspektiv.
  • Omvärldsbevaka verksamhetens behov ur ett tekniskt perspektiv.
  • Driva och/eller medverka i angränsande projekt.
  • Ditt fokus ska alltid vara att verkställa förvaltningsplanens IT relaterade mål på ett kostnadseffektivt sätt. 

Förutom spännande arbetsuppgifter, kompetenta kollegor och ett gott arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som tillgång till gym, kompetensutveckling och bra flextidsvillkor.

Tjänsten är placerad vid enheten IT-Affärssystem med uppdrag att samordna, kvalitetssäkra förvalta och utveckla Stockholm Vatten och Avfalls administrativa system samt att samordna kontakter, avtal och tjänsteutbud gentemot Stadens centrala IT enhet.

Personliga egenskaper

I en ny miljö tar du gärna initiativet till att lära, fråga och förstå. Du kan på ett pedagogiskt sätt förklara möjligheter och begränsningar på ett för mottagaren begripligt sätt. I denna tjänst kommer du att ha många kontaktytor både inom och utom organisationen och för att lyckas i rollen så krävs det att du är en relationsorienterad person som är lyhörd och smidig i samarbetet med andra.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi kommer att genomföra intervjuer löpande under rekryteringsprocessen.

Din bakgrund

Vi vill att du har en universitets- eller högskoleutbildning inom IT, alternativt kunskaper inhämtade genom minst 3-4 års erfarenhet inom branschen. En systemvetenskaplig utbildning med god förståelse för ekonomiprocesser och dess termer är ett plus.

Du har erfarenhet av att arbete enligt förvaltningsmodeller såsom PM3 i stordriftsmiljöer och med stordriftsleverantörer, inklusive best practises, såsom ITILv3. Även dokumenterad erfarenhet från att styra och arbeta i ledande roller tillsammans med kunder, användare, ledning- och styrgrupper, projektmedlemmar är ett krav.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef IT-Affärssystem Åsa Lindblom på 08-522 122 13. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via vår växel 08-522 120 00.

Din ansökan

Du söker tjänsten via denna länk och senast den 16 oktober 2017 vill vi ha  din ansökan.

Låter det intressant så tveka inte att skicka in din ansökan!

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb