Verksamhetsarkitekter till Utvecklingsstöd i Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 september 2017
Stängs
den 8 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Verksamhetsområde Utvecklingsstöd, består av tre enheter. Områdets uppgift är att stödja och utmana Försäkringskassans medarbetare och chefer vid verksamhetsutveckling för att tillsammans nå Försäkringskassans vision. Utvecklingsstöd bidrar med helhetssyn vid verksamhetsutveckling. Områden som vi levererar tjänster inom är bland annat process- och flödesutveckling, produktionsstyrning, ständiga förbättringar, förändringsledning, verksamhetsarkitektur, process- och informationsmodellering, tjänstedesign samt utveckling och förvaltning av Försäkringskassans generella handläggningsstöd.

Försäkringskassan ska under de närmaste åren fokusera på att förbättra kärnverksamheten. Digitalisering, självbetjäning och automatisering kommer att vara centrala delar i den kommande verksamhetsutvecklingen. För att skapa förutsättningar för en effektiv utveckling och förvaltning är det därför viktigt för Försäkringskassan att förstärka och vidareutveckla arkitekturförmågan.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Du ska driva och stödja en kundorienterad verksamhetsutveckling som bidrar till att fullgöra Försäkringskassans uppdrag och vision. Du ingår i grupperingen av verksamhetsarkitekter på huvudkontoret och deltar i planering, utveckling och genomförande av arkitekturarbetet inom Försäkringskassan. Du har en kommunikativ förmåga och kan enkelt förklara nyttan av arkitekturarbetet. Det dagliga arbetet utförs på både strategisk och operativ nivå. För att lyckas i detta jobb krävs en god erfarenhet och kompetens inom verksamhetsarkitekturområdet, men också en vilja och förmåga att utveckla Försäkringskassan vidare inom det arkitektoniska området.

Du arbetar med utveckling och förvaltning av verksamhetsarkitekturen för att bidra till en strukturerad verksamhet och en effektiv verksamhetsutveckling på Försäkringskassan

 • Du verkar för att beskrivningssätt inom Försäkringskassan är tillämpbara såväl mellan organisationens olika delar som med externa parter
 • Du utarbetar, förankrar, och förvaltar målbilden för Försäkringskassans verksamhetsarkitektur och utformar modeller som beskriver verksamheten ur olika perspektiv
 • Du är representant för verksamhetarkitekturen internt på myndigheten och även externt.

Vi söker dig som

 • Har flerårig och aktuell erfarenhet av att ha jobbat i rollen som verksamhetsarkitekt
 • Har erfarenhet av att etablera verksamhetsarkitektur i en stor organisation
 • Har mångårig erfarenhet av verksamhetsutveckling med IT-inslag
 • Har helhetsperspektiv och är van att arbeta resultatorienterat mot strategiska mål
 • Har en mycket god pedagogisk och kommunikativ förmåga och kan förklara komplexa problem på ett enkelt och tydligt sätt
 • Har goda kunskaper gällande process- och informationsmodellering i teori och praktik
 • Har god erfarenhet av att leda workshops för verksamhetsmodellering
 • Självständigt planerar, driver och genomför aktiviteter
 • Har mycket god samarbetsförmåga, kan motivera andra och hantera krav och ifrågasättanden
 • Samarbetar effektivt med andra, stödjer och uppmuntrar andra i strävan efter att nå gemensamma mål

Det är meriterande om du:

 • Är certifierad verksamhetsarkitekt
 • Har erfarenhet av EA-verktyget Aris
 • Har erfarenhet av att arbeta inom en stor offentlig organisation
 • Har erfarenhet av regelmodellering och/eller arbete med förmågekartor

Övrigt

Anställningarna är tillsvidare tjänster. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef Christina Josefsson, tel. 010-116 92 45 (för frågor om tjänsten).

HR-specialist Emil Jarengrim, tel. 010-116 79 49. (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Charlotta Lamin, tfn 010-116 47 45, Saco-S: Eva Bernegard, Seko ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Irre del Barba. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00.

Vi tackar nej till erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Välkommen med din ansökan senast den 8 oktober 2017. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Liknande jobb

Liknande jobb