Verksamhetsanalytiker till Folksams digitala kundmöte

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 september 2017
Stängs
den 13 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu problemlösande verksamhetsanalytiker som vill bidra i utvecklingen av vårt digitala kundmöte.

Folksam IT behöver ligga i framkant i den digitala utvecklingen och förstå kundens ändrade beteende för att bidra till att skapa en marknadsfördel för Folksam. Vi har en stor utmaning i att modernisera och digitalisera informations- och processtöd i hög takt, samtidigt som vi konsoliderar system och levererar för att möta verksamhetsbehov. Vi stödjer hela koncernen och måste hantera ökade tvärfunktionella krav.

Vi behöver vara nyfikna på och testa olika modeller vad gäller exempelvis styrning, sourcing och utveckling för att stödja de olika verksamheterna på bästa sätt. Vi söker därför dig som vill arbeta i rollen som verksamhetsanalytiker.


Det här gör du som verksamhetsanalytiker på Folksam

I din roll befinner du dig mitt i händelsernas centrum på Folksam! I detta nu skapas nya lösningar som kommer finnas med i företaget under lång tid framöver och du har en central del i att se till att detta händer. Här finns driv och framåtanda, vi är med och påverkar framtiden. Dessutom har vi roligt tillsammans när vi gör det!

Inom gruppen arbetar vi aktivt med kompetensutveckling bland annat genom att vi tillsammans stöttar och deltar i varandras arbetsuppgifter. Det blir därför naturligt att du över tiden agerar i flera roller som kravanalytiker, verksamhetsanalytiker och även uppdragsledare beroende på behoven i våra satsningar och projekt. Du arbetar tätt med andra roller både inom hela IT men även inom verksamheten för att tillsammans driva förflyttningen och utvecklingen framåt.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:

  • genomföra analyser för att bedöma påverkan på informationsstöden utifrån förändrade verksamhetskrav
  • delta som verksamhetsanalytiker i projekt och uppdrag
  • facilitera olika workshopar och analyser inom området.


Är du den vi söker?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som verksamhetsanalytiker. Vi förväntar oss att du har gedigen erfarenhet agil verksamhetsanalys. Vidare har du erfarenhet av Lean och att driva ständigt förbättringsarbete av utvecklingsprocesser. Du har även kunskaper i Archimate och/ eller erfarenhet av att modellera i verktyget EA Sparx. Vi ser även att du har relevant universitet/högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet.

Du har en mycket god förmåga att själv strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet inom ditt område. Du är drivande och följer löpande upp att resultaten uppnås. Vidare förstår och tillämpar du affärsmässiga principer och har förmågan att skapa goda relationer. Vi ser att du har förmåga att väga samman komplex information och gör avvägningar och prioriteringar ur ett långsiktigt, strategiskt perspektiv. Du ser möjligheter i förändringar, och kan anpassa dig till förändrade omständigheter. Du har lätt för att kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska. Du talar klart, välformulerat och engagerat både i stora och små grupper när du håller presentationer och olika workshops.

Som person har du lätt för att samarbeta bra med andra människor och har ett engagemang som smittar av sig och skapar delaktighet i din organisation. Det är viktigt att du trivs i och arbetar för en miljö där vi coachar varandra, ger och tar feedback på en daglig basis för att på så sätt skapa en god atmosfär. Du underhåller kontinuerligt dina kunskaper och är en kunskapsresurs för andra.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem, senast den 13 oktober 2017. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef: Anna Hård af Segerstad, 08-772 65 73, anna.hard-af-segerstad@folksam.se

Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerföreningen Mia Salonen 08 - 772 75 24 och Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb