Arkitekt Infrastruktur

Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 september 2017
Stängs
den 20 oktober 2017
Ref:
147648
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi erbjuder

Karolinska IT är inne i en mycket spännande förändringsresa och behöver stärka upp med en Infrastrukturarkitekt.   

Om tjänsten

Området Infrastruktur och Nätverk ingår i Karolinskas IT-drift som säkerställer att hela sjukhusets IT-drift och IT-infrastruktur fungerar enligt verksamhetens uppsatta krav.   

Du rapporter till chefen för IT-drift.   

Vi söker 

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper och bred erfarenhet av infrastruktur, server- och applikationsdrift i större miljöer och komplexa system. Vi ser att du antingen har en akademisk utbildning eller motsvarande relevant erfarenhet.

Du har mycket goda kunskaper inom server- och applikationsdrift (Windows och/eller Linux), virtualisering, lagring och nätverk och har du kunskaper inom moln och molnarkitektur är detta ett stort plus.    Karolinskas IT-miljöer baseras till största del på Windowsteknik men även Unix/Linux förekommer. Lagring är primärt från EMC och våra nätverk bygger på teknik från HP och Cisco, där vi ser att du från ett övergripande perspektiv behärskar bägge plattformarna.    Du har bra kännedom i ITIL’s grundprocesser och har du dessutom kännedom om PM3 är detta ett plus.   

Erfarenheter från att ha arbetet i en beställarorganisation inom en större verksamhet är en stor fördel och att du arbetat både som infraarkitekt och kravställare.   

Som person är du driven, strukturerad och lösningsorienterad samt är en prestigelös teamspelare. Du förväntas kunna röra dig i samtliga delar av verksamheten och kan hantera både kund, leverantör och ledning samt kan ta plats och en ledarroll när behövs. Du har 10+ års arbetslivserfarenhet inom området.   

I rollens ansvar ingår:

  • Arkitekt, teknisk kravställare och förvaltare inom Server- och Applikationsdrift och tillhörande infrastruktur 
  • Styra och följa upp våra leverantörer inom området 
  • Aktivt medverka i arbetet att tillhandahålla en stabil, effektiv och problemfri leverans av sjukhusets Server- och Applikationsdrift och dess omgivande tjänster 
  • Medverka i pågående större IT-infrastrukturprojekt i Solna och Huddinge 
  • Medverka i framtagande, leverera och äga IT-tjänster inom området för Server- och Applikationsdrift 
  • Arbeta nära våra huvudleverantörer och teamet för Tjänsteutveckling 
  • Se förbättringsområden och kunna driva kontinuerligt förbättringsarbete inom gruppen 
  • Kapacitetsplanering och livscykelhantering 
  • Budget och kostnadsuppföljning inom området 

 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/


Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se  

Ansök här Sista ansökningsdag: 2017-10-20  

Övriga tjänster Se andra tjänster inom Stockholms läns landsting här

Kontakt

Mikael Svedberg tf Enhetschef 0728-58 21 68    

Fackliga representanter Vision, Marie Hammarström, Tel: 070-484 12 86 SACO, Yrsa Bringensparr, Tel: 070-450 77 06.     

Referensnummer 147648.

Liknande jobb

Liknande jobb