Universitetsjurist med IT-kompetens Luleå

Plats
Luleå, Norrbotten
Annonserat
den 27 september 2017
Stängs
den 16 oktober 2017
Ref:
2945-2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag ca 1700 anställda och ca 15 000 studenter. Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.


Luleå tekniska universitet står inför stora och spännande utmaningar när det gäller digital informationshantering samt implementering av EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vi vill stärka upp befintliga kompetenser med nya kompetenser i syfte att utveckla en modern och säker informationshantering. Vi söker tre nya medarbetare som kommer att arbeta i nära samverkan med, jurister, arkivarier, registratorer och verksamhets- och IT-arkitekter. 

Universitetsjurist med IT- kompetens
Informationsarkitekt
Informationscontroller

Tjänsten som universitetsjurist med IT-kompetens kommer att vara placerad på juristenheten. På juristenheten arbetar idag en chefsjurist och fyra universitetsjurister. Juristenheten är en centralt placerad enhet inom verksamhetsstödet. Juristenheten svarar för rådgivning och stöd till universitets ledning, institutioner och universitetsgemensamma funktioner samt till universitets lärare och forskare i juridiska frågor som berör universitetets utbildnings- och forskningsverksamhet, nyttiggörande av resultat samt universitetets externa relationer.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att vara universitetets dataskyddsombud. I arbetet ingår att aktivt medverka i det universitetsgemensamma arbetet inför införandet av dataskyddsförordningen, att ge råd och stöd gällande personuppgiftsbehandling och den kommande dataskyddsförordningen samt medverka i processen informationshantering.

Följande arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Framtagande och revidering av styrande dokument och rutiner kring områdena personuppgiftsbehandling och informationssäkerhet
  • Bistå vid granskningar kring regelefterlevnad.
  • Ha regelverksbevakning inom området kring informationssäkerhet
  • Hålla i utbildningar inom området informationssäkerhet/informationshantering
  • Vara behjälplig vid uppförande och granskning av avtal med molnleverantörer eller andra personuppgiftsbiträdesavtal


Kvalifikationer

För anställningen krävs juristexamen eller motsvarande, exempelvis master- eller magisterexamen i Rättsvetenskap. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Meriterande

Arbetet kräver att du har ett stort intresse för dataskydd och informationssäkerhet och att du har en vilja att utveckla och driva området framåt i samspel med andra funktioner på universitetet.

Meriterande är erfarenhet av att leda processer och förbättringsarbeten, goda kunskaper i IT-rätt samt kunskaper och erfarenheter av arbete inom det offentligrättsliga området. Vidare tillmäts goda kunskaper om personuppgiftsfrågor/dataskyddsfrågor samt goda kunskaper om den nya dataskyddsförordningen särskild vikt.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är en god kommunikatör, initiativrik, flexibel och självständig. Vidare vill vi att du på ett pedagogiskt sätt ska kunna förmedla hur juridikens villkor påverkar universitetets verksamhet. Utöver detta förväntar vi oss god samarbetsförmåga, ett lösningsinriktat förhållningssätt samt god analytisk förmåga.

Omfattning

Vi söker en universitetsjurist med IT-kompetens för tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan eventuellt vara aktuellt.

Information

För ytterligare information är du är välkommen att kontakta Jenny Blom, chefsjurist, e-post: jenny.blom@ltu.se eller telefon 0920-49 29 37
Fackliga representanter: SACO - Daina Dagis, Daina.Dagis@ltu.se 0920-49 38 80, OFR - Marika Vesterberg, Marika.Vesterberg@ltu.se
0920-49 17 21.

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrund bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan

Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2017-10-16
Referensnummer:  2945-2017

Liknande jobb

Liknande jobb