Informationscontroller Luleå

Plats
Luleå, Norrbotten
Annonserat
den 27 september 2017
Stängs
den 16 oktober 2017
Ref:
LTU-2941-2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1700 anställda och 15 000 studenter.

Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Luleå tekniska universitet står inför stora och spännande utmaningar när det gäller digital informationshantering samt implementering av EU:s dataskyddsförordning ( GDPR). Vi vill stärka upp befintliga kompetenser med nya kompetenser i syfte att utveckla en modern och säker informationshantering. Vi söker tre nya medarbetare som kommer att arbeta i nära samverkan med, jurister, arkivarier, registratorer och verksamhets- och IT- arkitekter.

Informationscontroller
Informationsarkitekt
Universitetsjurist med IT- kompetens 

Arbetsuppgifter

Som informationscontroller skapar och upprätthåller du kvalitetssäkrade, enhetliga och effektiva informationshanteringsrutiner inom hela universitetet. Vi håller på att kartlägga hela informationshanteringsprocessen och du kommer att som processledare arbeta med att förbättra och utveckla processen. 

Arbetet med digitala ärendeflöden och digitalt bevarande har påbörjats, där den bärande tanken är att åstadkomma ett digitalt helhetsperspektiv över verksamhetsinformationen från skapande till bevarande. Vi har nyligen infört ett IT-stöd för dokument och ärendehantering, du kommer att vara en viktig resurs i att fortsätta att implementera och utveckla IT-stödet i hela organisationen. Du kommer också att vara objektansvarig för IT-stöden inom informationshanteringsområdet. Du kommer att arbeta konsultativt, planera och hålla utbildningar inom området. 

Kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen. Du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och har kännedom om de lagar som styr informationshantering. Du har goda IT-kunskaper specifikt kopplat till informationshantering. Kunskaper om förvaltning av IT-stöd samt gällande standarder för dokumenthantering är en merit. För arbetet krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. 

Personlig profil

Som person är du utåtriktad, trivs med att vara del av en arbetsgrupp och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, initiativrik, har en god pedagogisk förmåga att förklara och hjälpa till med praktisk tillämpning av gällande rutiner. Du är också lösnings- och resultatorienterad och kan prioritera bland uppgifter i tidvis hög arbetsbelastning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning

Vi söker en medarbetare för tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan eventuellt vara aktuellt.

Information

För ytterligare information är du är välkommen att kontakta Lisette Edin, e-post: lisette.edin@ltu.se eller telefon 0920-491591, eller Maria Enlund, e-post: maria.enlund@ltu.se eller telefon 0920-491263.

Fackliga representanter: SACO - Daina Dagis, Daina.Dagis@ltu.se 0920-49 3880,  OFR - Marika Vesterberg, Marika.Vesterberg@ltu.se
0920-49 1721.

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrund bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan

Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2017-10-16

Referensnummer: LTU-2941-2017

Liknande jobb

Liknande jobb