IT-tekniker med inriktning på Drift och Virtualisering

Rekryterare
IT-mästaren
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Ref:
3rd line/drifttekniker
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT-mästaren är ett lönsamt tillväxtföretag med kontor i Örebro, Stockholm och Karlstad. Företaget startade år 2000 och erbjuder tjänster inom IT-drift och datakommunikation till svenska och internationella organisationer. 2016 omsatte IT-mästaren drygt 100 Mkr och har idag drygt 80 anställda. Vår affärsidé är att erbjuda högkvalitativa, skalbara, outsourcade IT-drifttjänster till företag och organisationer. Det gör vi genom en rad tjänster - från helhetstjänsten Total Cloud, där du betalar ett fast pris per användare och månad och kommer åt dina program och filer oavsett plats i världen, till smalare IT-drifttjänster och molntjänster. Vi är dessutom en leverantör av Internetanslutningar och andra datakommunikationstjänster. Läs gärna mer på www.itmastaren.se.


Till vårt kontor på Ringvägen 100 i Stockholm söker vi en
IT-tekniker med inriktning på Drift och Virtualisering

Arbetet innebär drift och support av IT-infrastruktur och applikationer, framförallt på plats hos oss, men även hos våra kunder.
Du kommer att arbeta med all förekommande driftsatt mjuk- och hårdvara och du löser våra kunders uppkomna användar- och driftproblem av både enklare och mer komplicerad art. Du kommer att delta i implementering av nya och definierade tjänster på Windows, Citrix och Linux-plattform samt göra tillägg och ändringar i kundmiljöer.

Du kommer också att vara en resurs i interna förbättringsprojekt samt i kundprojekt där IT-driften migreras från kunden till IT-mästaren. Du ingår i ett team på ca 5 personer som arbetar inom samma område. Inom IT-mästaren riktar vi oss framförallt till kunder med 10 - 1 000 IT-användare och med verksamhet på minst två ställen.

Vi söker dig som har eftergymnasial IT-utbildning samt några års erfarenhet av arbete i en större IT-driftmiljö. Du har kompetens inom Microsoft klient- och serveroperativsystem (Windows Server 2008/2012/2016) samt kan installera, konfigurera och administrera operativsystem med tillhörande delar. Företaget använder både VMware och Hyper-V i sina lösningar varför kunskap om virtualisering är ett krav. Det är även viktigt med förståelse och erfarenhet av kringtjänster som t.ex. backup i en virtualiserad miljö.

Det är meriterande om du har kunskaper inom någon/några av följande produkter och tekniker. Citrix, Microsoft Exchange, SQL, RDS, MDT/SCCM, Azure och Office365. Vidare är det också meriterande med förståelse för backup, nätverk och datakommunikation, brandväggar samt kunskaper om Unix/Linux, Apple Mac och mobila enheter

Du har stort kundfokus och förmåga att kunna se lösningar som du sedan kan presentera och implementera hos kund. Du har en god analytisk förmåga och en vilja att utveckla, gillar problemlösning och går i mål med dina uppdrag. Du är proaktiv, tar stort eget ansvar för ditt arbete, kan skapa struktur och är noggrann. Du måste kunna jobba självständigt men samtidigt tycka om nära samarbete med kunder och kollegor samt ha god förmåga att ge service.
Du har lätt att uttrycka dig på svenska och engelska samt har körkort.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta någon av våra teamchefer i Stockholm, Dan Eriksson, telefon 08-121 535 32 eller Peter Ehn, telefon 08 - 120 165 36.

Urvalet sker löpande varför du är välkommen med din ansökan snarast möjligt, dock senast 15 oktober. Ansökan, märkt ”3rd line/drifttekniker” skickar du till jobb@itmastaren.se.

Liknande jobb

Liknande jobb