Teknisk skribent till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 23 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Är du duktig på att skriva och förvalta teknisk dokumentation? Föredrar du LaTeX framför Word, även om du givetvis också visar Word vem som bestämmer när så behövs? I så fall kan vi ha tjänsten för dig!

Arbetsuppgifterna

Som teknisk skribent på Tekniksektionen har du en viktig roll för att säkerställa att sektionens producerade dokumentation håller en jämn och god kvalitet. Du ansvarar även för att dokumentationen hålls strukturerad och uppdaterad. Du kommer både att kvalitetssäkra texter som andra tagit fram och skriva egna texter. Ett exempel på det sistnämnda är protokoll och minnesanteckningar från granskningsmöten och ändringsråd. Som teknisk skribent har du en stöttande roll i våra projekt och tar fram regler och metoder för hur projekten ska bedriva sitt dokumentationsarbete.

Personliga egenskaper

Din kvalitetsmedvetenhet och noggrannhet kombinerar du med ett teknikintresse. Du tycker om ordning och reda och har känsla för detaljer. Dina ögon dras automatiskt till minsta stavfel, och särskrivningar får dig att rysa inombords. En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är således prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba som teknisk skribent i produktutvecklande organisationer. Du kan använda LaTeX för att både skriva dokument och utveckla mallar. Du behärskar dokumentskrivande och layout i MS Word, MS Excel, och kan skapa mallar. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska såväl som engelska. I skrift kan du anpassa texten utifrån målgrupp och syfte. Du har minst en treårig akademisk examen eller motsvarande kompetens.

Meriterande

Det är meriterande om du har en akademisk examen inom ett tekniskt ämne. Vi ser också erfarenhet av ett eller flera dokumenthanteringssystem som meriterande.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjlighet att utveckla dig själv och dina expertkunskaper inom fokusområden som du själv har möjlighet att påverka. Vi erbjuder även goda friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning på arbetstid.

Övrigt

Upplysningar om tjänsten ges av sektionschef Anna-Lena Welling 070-520 51 30. Fackliga representanter: Anders Markow (SACO/Försvar), Katarina Kruse (OFR/S) och Arne Nilsson (OFR/O). Samtliga nås via 08-788 75 00.

Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 23/10. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.


Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb