Säkerhetsarkitekt till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 23 oktober 2017
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Har du flerårig erfarenhet av arkitekturarbete inom inbyggda system? Vid den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten gör du skillnad genom hela systemlivscykeln genom att verifiera att våra kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter uppfyller våra högt ställda säkerhetskrav.

Arbetsuppgifterna

Som säkerhetsarkitekt på Tekniksektionen har du en central roll i att utvärdera och verifiera systemarkitekturen i Försvarsmaktens kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter utifrån ett säkerhetsperspektiv. Ditt primära fokus är helhetsperspektivet, där det gäller att ha förståelse för de olika delsystemens roll i det sammansatta systemet. Du genomför vidare omvärldsbevakning inom ditt expertområde och medverkar aktivt till metodutveckling. Du bidrar med ditt kunnande inom IT-säkerhet i strategiska frågor vid ny- och vidareutveckling.

Personliga egenskaper

Du brinner för ditt område och har ett driv efter att lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter delar du gärna med andra. Du är bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med design av inbyggda system utifrån ett IT-säkerhetsperspektiv eller systemsäkerhetsperspektiv (”safety”). Med din långa erfarenhet är du väl förtrogen i olika typer av utvecklingsmetodiker och särskilt det som krävs för att producera tillförlitlig mjukvara. Du har även förståelse för hur olika hårdvaruaspekter påverkar systemets tillförlitlighet. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska samt dokumentera arkitekturen i olika modellverktyg. Du har en civilingenjörs- eller masterexamen inom datavetenskap, datateknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av Safety Cases inom exempelvis fordons-, flyg-, eller järnvägsbranschen. Det är meriterande om du kan utföra sårbarhetsanalyser, identifiera risker och möjliga attackvektorer på olika nivåer i ett system. Erfarenhet av PKI-implementationer är också en merit.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kompetensutveckling ges du möjligheter att utveckla dig själv inom fokusområden som du själv har möjlighet att påverka. Vi erbjuder även friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

Övrigt

Upplysningar om tjänsten ges av sektionschef Anna-Lena Welling, 070-520 51 30. Fackliga representanter: Anders Markow (SACO/Försvar), Katarina Kruse (OFR/S) och Lars Söderström (OFR/O). Samtliga nås via 08-788 75 00. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 23/10.

Sökord: IT-säkerhet, kryptologi, mjukvara, design, programvaruteknik, datavetenskap, systemsäkerhet, arkitektur, design, SDLC, inbyggda system

 

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb