FRA

Erfaren mjukvaruarkitekt och Javautvecklare

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en passionerad arkitekt och utvecklare som motiveras av programmering och som triggas av att ansvara för systembyggande på en högre abstraktionsnivå. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som utvecklare hör du till enheten för bearbetning och analys och arbetar med utformning av mjukvaruarkitektur och nyutveckling av javafunktioner i samarbete med beställare. Du driver arkitektur- och mjukvarufrågor men är också engagerad i metod- och processutveckling. Bevakning av exempelvis nya metoder, produkter inom området utgör också en del av tjänsten. Arbetet sker i nära samarbete inom och utom utvecklarorganisationen. Dina främsta kontakter är interna i form av Java-, GUI- och databasutvecklare, projektledare, produktledare, beställare, användare men du har även externa leverantörskontakter.

Vi har stark sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma. Även om du är senior i din yrkesroll, kommer du att lära dig mycket nytt och du kommer utvecklas och växa i din roll, samtidigt som du har kul under tiden. 

Du kan

Vi söker dig som har akademisk examen inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande. Har du dessutom ytterligare fristående utbildningar inom området är det meriterande. Du har minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat i projekt med mjukvaruutveckling i Java samt kravställning och mjukvaruarkitektuppgifter i stora och komplexa system med flera användare. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta på Linuxplattform. Erfarenhet av virtuella miljöer är meriterande.

Det är en fördel om du har erfarenhet av test och systemförvaltning samt agila arbetssätt.  Andra fördelaktiga meriter är kunskap och erfarenhet av programspråk som t.ex. Python och SQL. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är lugn och stabil, med hjälp av din specialistkunskap gör du förnuftiga och rationella bedömningar och arbetar på tills projekt är avslutade. Du är serviceinriktad och flexibel samt har ett nätverkande arbetssätt. Vi ser också att du samarbetar effektivt med andra, är ansvarstagande och ser till att arbetets resultat har bästa möjliga kvalitet. För att lyckas i din roll inspireras du av att lösa komplexa problem, du har en stor passion för javautveckling och tycker om att arbeta tillsammans med andra.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Vi utvecklar kontinuerligt våra spanings- och bearbetningsmetoder för att möta de omvärldsförändringar som sker. Det betyder att vi ständigt måste försöka vara steget före så att vi inte bara ser till dagens underrättelsebehov, utan också kan möta de utmaningar som väntar Sverige i framtiden.

Som utvecklare hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande enhetschef genom epost på vzsh42@fra.se. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-10-15.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb