Teamchef för Kompetensförsörjning till Kronofogden it

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sundbyberg, Stockholm
Annonserat
den 1 oktober 2017
Stängs
den 23 oktober 2017
Ref:
13815-840 22028-17
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser möjligheter, gör du?

Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Kronofogdens it- avdelning bildades 2013 och består idag av cirka 200 medarbetare med kontor i Sundbyberg. Vi accelererar nu arbetet med digitalisering och ersätter äldre och komplexa system för att kunna erbjuda våra kunder moderna e-tjänster.

It-avdelningens stora framgångsfaktor är att vi arbetar tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten. Vi driver flera framåtriktade projekt och har flera spännande utmaningar framför oss, där du som medarbetare både har chansen att påverka och möjligheten att utvecklas. Vi har ett öppet klimat och arbetsplatsen präglas av trivsel, tillit och delaktighet. Hos oss är det viktigt med en balans mellan arbete och fritid.

Ditt nya jobb

Att vara chef i den omvärld vi lever i handlar mycket om att förbereda arbetsplatsen för framtida utmaningar. En av it-avdelningens utmaningar är att vi växer kraftigt och samtidigt arbetar med att vara en attraktiv arbetsgivare. Det gör att vi nu söker en chef som kan ansvara för Kompetensförsörjningen och ta ett helhetsgrepp om området.

För oss är det viktigt att du har gedigen kunskap om it- branschen och att du kontinuerligt omvärldsbevakar, för att kunna arbeta proaktivt med vår kompetensförsörjning.

Inom ramen för området Kompetensförsörjning ryms att attrahera nya medarbetare, stötta rekryteringen, introducera och utveckla befintlig personal. Ett stort fokus är också att bibehålla och utveckla den goda anställningsupplevelsen.

För att bli framgångsrik ser vi att du arbetar i nära samverkan med övriga chefer inom it-avdelningen, speciellt teamchefen som ansvarar för bemanning av våra leveranser så att vi får rätt mix av egna anställda och konsulter. Hr-avdelningen och Kommunikationsavdelningen är viktiga samarbetspartners för att nå framgång. Utöver detta är ditt engagemang för att ständigt förbättra och utveckla arbetet tillsammans med medarbetarna viktigt.

Som teamchef har du personalansvar för 15-25 medarbetare samt ett ansvar för teamets budget, kompetensförsörj­ning och arbetsmiljö. Du bidrar till att utveckla organisationen utifrån myn­dighetens vision, strategier, mål, framtida arbetssätt, värderingar och kultur. Du ansvarar också för att kommunicera, konkretisera och göra budskapen kring dessa områden begrip­liga för medarbetare och konsulter inom it-avdelningen.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Du ska ha relevant högskoleutbildning och gedigen erfarenhet av att utveckla, etablera och driva taktiska och operativa processer inom kompetensförsörjning i en it -organisation. Du har erfarenhet av att leda team samt leda förändringsarbete i en växande organisation. Du har erfarenhet av arbete med strategier och processer och kunna omsätta dessa till konkret verksamhet och handling. Du har också erfarenhet av att arbeta strukturerat med uppföljning, analys och åtgärd samt erfarenhet av verksamhetsutvecklingsarbete. Det är viktigt att du har lätt för att skapa goda kontakter och nätverk.

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från en konsultorganisation.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Dina egenskaper

Du har förmågan att se helheten och förstå drivkrafter och behov i verksamheten och agerar som en lagspelare. Vidare behöver du ha förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste vi ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen. Du sätter verksamheten i fokus och är serviceinriktad och resultatinriktad.

Du har en mycket god ledarförmåga, du är strategisk, strukturerad och har dessutom en god analytisk förmåga. Eftersom vi jobbar tvärfunktionellt inom olika områden behövs samarbetsvilja och mycket god förmåga att upprätthålla goda relationer såväl inom teamet som till leverantörer och kollegor på alla nivåer.

Du är öppen för att delge dina kunskaper till andra och själv utveckla dina färdigheter genom samarbete.

Vi är fortfarande en ny organisation och det händer mycket hela tiden så du måste vara beredd på att vara flexibel och förändringsbenägen.

Du ska ha mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och även ha goda kunskaper i engelska.

Information

Tillträde är enligt överenskommelse.

Vid urvalsarbetet kan vi komma att använda tester.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Kontaktpersoner

Annika Eriksson
enhetschef
073-867 10 11

Bo Söderkvist
HR-konsult
010-574 93 69

Clarence Eliasson
facklig kontaktperson Saco
010-578 38 29

Eva Kuosku
facklig kontaktperson ST
010-579 20 10

Du ansöker senast 2017-10-23.

Liknande jobb

Liknande jobb