Nätverksspecialist till Läkemedelsverket

Plats
Uppsala
Annonserat
den 2 oktober 2017
Stängs
den 12 november 2017
Ref:
2.4.1-2017-072821
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.


Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.


Beskrivning av enhet/verksamhet

IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag, övergripande mål och strategier samt för att stödja verksamhetens ambitioner rörande myndighetssamverkan och gemensamma initiativ, nationellt och internationellt. IT-enheten är indelad i tre grupper: IT Drift och Support, IT Utveckling och Verksamhetsstöd. Gruppen IT Drift och Support består av 25 personer som ansvarar för intern support till Läkemedelsverkets användare, drift av nätverk, lagrings och serverplattformen samt IT-infrastrukturkomponenter.

Arbetsuppgifter

Vi behöver förstärka vår IT-avdelning med en erfaren nätverkstekniker som kompletterar befintlig kompetens på befintlig och kommande miljöer. I närtid omfattar planerat förbättringsarbete bland annat av byte av internet och wanförbindelser, migrering av resurser i extern brandväggsplattform samt etablering av nytt datacenter core med migrering av resurser. Vi ska också sätta upp en intern lastbalanseringsplattform, skapa en ny/utökad nätövervakningsplatform, utöka arbetet med nätrelaterade säkerhet, byta ut switchar i accesslagret och etablera en sekundär datahall på annan plats.

I arbetsuppgifterna ingår att underhålla och vidareutveckla driftsmiljön och bidra med din specialistkompetens inom teknikområdet i projekt. Du kommer också vara delaktig i att ta fram underlag för verksamhets­plan inom ditt teknikområde. I arbetet kommer du att ha kontakt med leverantörer och hantera relationerna med dem. Obekväma arbetstider kan förekomma vid underhållsarbeten.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning eller motsvarande flerårig erfarenhet av arbete med nätverk, brandväggar och datakommunikation i en professionell miljö.

Du ska ha:

  • Mycket goda kunskaper och flera års erfarenhet av arbete inom en eller flera av följande: Campusnät/Datacenter/Internet Edge/WAN
  • Flera års erfarenhet praktisk felsökning av ovan ingående komponenter (switchar/routrar/brandväggar) och datatrafik
  • Erfarenhet av IT-säkerhetsfrågor
  • Svenska och Engelska i tal och skrift

Meriterande

  • Djupare kunskap och praktisk erfarenhet av bland annat följande områden/produkter (Utan inbördes rangordning):
    Trådlösa nätverk (Cisco), Radiustjänster (MS IAS, Mideye), Campus/DC Corenät (Cisco), Internet Access/WAN (Cisco), Brandväggar och IPS system (Palo Alto), Remote Access(Palo Alto, F5), Lastbalanserare (F5), DNS/DNSSEC, IPv6 och Nätövervakningssystem
  • Kunskap och erfarenhet av att jobba i en organisation som använder ITIL-processer
  • Arbetat i en större verksamhet (gärna offentlig)


Personliga egenskaper

Vi tror att du är en nyfiken, engagerad och ödmjuk person med samarbetsförmåga samt har ett flexibelt förhållningssätt till dina kollegor och arbetsuppgifter. Du är prestigelös, delar gärna med dig av din kunskap och bidrar aktivt till verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Du är kvalitetsmedveten, gillar bra struktur och kan dokumentera. Då du ofta hanterar frågor rörande IT-säkerhet är gott omdöme och förmåga att hantera sekretesskyddad information ett krav.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2017-11-12
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2017-072821

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta IT-driftchef Bo Sarling. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se
 
Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb