Informationsarkitekt/Projektledare till Huddinge kommun

Rekryterare
Huddinge Kommun
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 2 oktober 2017
Stängs
den 1 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

 

Kommunstyrelsens förvaltning

Enhetsbeskrivning

Vi söker nu en engagerad och driven medarbetare till enheten för Arkitektur och Utveckling på Huddinge kommuns IT-Sektion. Du kommer att ha en kombinerad roll som informationsarkitekt med fokus på att driva och vägleda framtagande och införande av en övergripande informationsarkitektur och du kommer även arbeta som projektledare inom IT-sektionen för att förverkliga våra åtaganden gentemot verksamheten och för att driva våra interna utvecklingsprojekt.

Om arbetet

Informationsarkitekt
Ditt ansvar som förutom den övergripande informationsarkitekturen blir att driva och vägleda framtagande och införande av lösningsspecifika informationsarkitekturer inom Huddinge kommun.
Du kommer att etablera principer, riktlinjer och standarder för hur en informationsarkitektur ska se ut och beskrivas och att sätta upp processer och riktlinjer för hur de ska förvaltas och vidareutvecklas. Du kommer att arbeta både centralt inom IT-sektionen och som stöd i projekt nära verksamheterna för att förstå behov och översätta dessa i informationsarkitekturer.
Du kommer att vara drivande för att utreda och etablera en gemensam informationsmodell och arbetssätt kring denna i kommunen.

Projektledare

Till en projektledares roll hör, förutom att leda projekt, att bidra till att kontinuerligt förbättra de processer, strukturer och verktyg som behövs för en fungerande projektstyrning i kommunen.
Du behöver ha erfarenhet av att ha arbetat enligt en projektmodell, gärna PPS men även andra projektmodeller är meriterande. Du bör även ha arbetat med projektstyrnings och planeringsverktyg, exempelvis Antura.

Vem är du?

Du har en akademisk utbildning eller motsvarande dokumenterade kunskaper och erfarenheter. Vi söker dig som har vana av och tycker om att arbeta i en komplex miljö, är mycket bra på att bygga relationer samt har god förmåga att kommunicera. För att lyckas i rollen har du minst tre års erfarenhet som informationsarkitekt. Du bör även ha arbetat med att införa en övergripande informationsarkitektur. Vana att driva projekt eller större aktiviteter, samt att leda workshops och modellera tillsammans med deltagarna Vi ser gärna att du har erfarenhet av ITIL och dess processer.

Vi ser gärna att du har goda färdigheter i begrepps- och informationsmodellering, processflöden, behovsanalyser och krav. Erfarenhet inom områden som innehållshantering, master data management, systemintegration och business intelligence.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du som söker denna tjänst är noggrann, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är van att snabbt sätta dig in i en uppgift, lösa den och leverera ett resultat inom utsatt tid.

Du har god förmåga till överblick och helhetssyn, god analytisk förmåga och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du tycker om att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du har en positiv människosyn, är prestigelös och kan bidra till en positiv atmosfär. Du är van att ta egna initiativ, aktiv och engagerad i utvecklingsfrågor samt har goda kunskaper i svenska språket och kan hantera det på ett professionellt och lättförståeligt sätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Huddinge med Experis IT. För frågor kring tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Wassén, tel. 08-508 859 02. 

Då vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjlighet. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst

Välkommen att söka tjänsten!

Liknande jobb

Liknande jobb