IT-utvecklingsansvarig rekryteras till Norra

Plats
Umeå
Annonserat
den 2 oktober 2017
Stängs
den 23 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Norra är ett expanderande skogsföretag som ägs av 17 000 privata skogsägare med ett samlat skogsinnehav på drygt en miljon hektar skogsmark i norra Sverige. Den skogliga organisationen omfattar åtta virkesområden, från Ångermanland i söder till Tornedalen i norr. Den totala inmätta virkesfångsten uppgår till cirka två miljoner fastkubikmeter. Koncernen omsätter drygt två miljarder kronor och har cirka 350 egna anställda. Därtill sysselsätter koncernen ungefär lika många personer i skogsentreprenad och transporttjänster. Industridelen Norra Timber omfattar två sågverk, två hyvlerier samt en stolpfabrik. Tillsammans producerar dessa industrier närmare 430 000 kubikmeter trävaror samt cirka 60 000 svarvade furustolpar årligen. Av trävaruförsäljningen exporteras 60 procent.

 

Ditt nya jobb

Inom Norra är glädje och nytänkande viktiga värdeord. Vi har modet att agera, sticka ut och tänka annorlunda. Vår främsta uppgift är att skapa mervärden för privata skogsägare genom att uppfinna framtiden för ett fritt och lönsamt privatskogsbruk.

Som IT-utvecklingsansvarig kommer du att arbeta brett inom hela vår verksamhet och verka där behov uppkommer. I din roll ska du både utmana och stötta våra verksamheter när ni tillsammans under din ledning analyserar, utreder och slutligen kommer med förbättrings- och lösningsförslag. I uppdraget förväntas du med stort engagemang och intresse skapa dig en förståelse för både Norras verksamheter samt den Microsoftbaserade IT-miljön. Denna förståelse bär du sedan med dig in i de IT-utvecklingsprojekt du leder, upphandlar, avtalar och följer upp.

I rollen som IT-utvecklingsansvarig på Norra kommer du att vara del av vår IT-avdelning och arbeta nära ytterligare en IT-utvecklingsansvarig. Din tyngdpunkt kommer att ligga på projektledning, kravställning och kontakt mot utvecklare.

Körkort klass B är krav.

Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap eller genomgått projektledarutbildning inom passande område. Alternativt har du fått motsvarande kompetens genom andra utbildningar, certifieringar eller arbetslivserfarenhet. För att passa i rollen som IT-utvecklingsansvarig ska du ha minst 5 års yrkeserfarenhet med utvecklings- eller projektansvar inom IT.

Som person ska du trivas med att ha många kontaktytor inom vår egen verksamhet samt med de utvecklare och IT-leverantörer vi samarbetar med. Du ska trivas i rollen som kravställare och ska ha vana och erfarenhet av att arbeta i och leda projekt mot en deadline. I denna roll är det vanligt att ha ansvaret över flera parallella projekt. 


Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Norra med Experis. Du söker tjänsten genom att registrera ditt cv på  www.experis.se  och söka tjänsten med jobbid: 31461

Sista ansökningsdag är söndag 22 oktober 2017

Har du frågor kring tjänsten eller din ansökan så är du välkommen att kontakta Åsa Nordell på telefonnummer 090-702365 eller mail asa.nordell@se.experis.com

Fackliga kontakter:

Unionen - Klas Redestig, 070-336 04 17, klas.redestig@norra.se

Sveriges Ingenjörer/Saco - Tobias Strömberg, 070-658 10 90, tobias.stromberg@norra.se

Vi ser fram emot din ansökan!