Scrum Master

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 oktober 2017
Stängs
den 17 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi behöver nu förstärka ett av Folksams största förvaltningsobjekt med dedikerade Scrum Masters. Vi står inför en spännande resa med kommande införanden av nya plattformar och tjänster som kommer att utveckla vår affär ytterligare. För rätt person erbjuder vi ett otroligt spännande arbete med stora möjligheter att påverka vår agila förändringsresa. Tjänsten innebär att på heltid vara Scrum Master för ett till två leveransteam. Placeringsort är Skanstull i centrala Stockholm.

IT-organisationen består av drygt 500 medarbetare och befinner sig i en spännande förändringsresa för att möta nya krav från verksamhet och kunder. Utvecklingstakten fortsätter att öka och det blir allt viktigare att arbeta fortlöpande med förbättring och effektivisering av vårt informations- och processtöd. Arbetet bedrivs i mycket nära samarbete med affärsverksamheten.

Det här gör du som Scrum Master på Folksam

Som Scrum Master är du en viktig person för den fortsatta utvecklingen av vårt agila arbetssätt. Detta gör du genom att facilitera och vidareutveckla agila ceremonier samt att stötta, utbilda, coacha och vara drivande där det behövs - för att nå de effekter vi vill uppnå med agila arbetssätt (optimerad kundnytta i vår leverans). Du hjälper till med vår kulturförflyttning mot en än mer öppen och förbättringsorienterad kultur där ökat samarbete kontinuerligt leder till trygghet och leveransförmåga. Du stöttar i samarbete mellan teamen och deras intressenter, samt hjälper till med att röja undan hinder och förbättra relationer mellan olika delar i organisationen.

Du arbetar inom avdelningen IT Sak och i förvaltningsobjektet Sak. Inom förvaltningen är vi idag ungefär 30 personer fördelade på tre till fyra leveransteam där vi ansvarar för systemstödet av avtal inom Folksams riskaffär.

Är du den vi söker?

Vi ser gärna att du har mer än tre års erfarenhet av att arbeta agilt och med Scrum. Du har även erfarenhet av någon av de övriga utvecklingsrollerna som ingår i våra leveransteam såsom kravanalytiker, testare, verksamhetsspecialist eller systemutvecklare. Vidare har du examen från universitet/högskola eller jämförbar relevant erfarenhet, samt har en god analytisk förmåga som ger förutsättningar för att vidareutvecklas. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Extra meriterande är om du har några av följande erfarenheter;

  • försäkringsbranschen
  • förändringsledning
  • kvalitetsledning
  • management
  • processbaserad styrning.


Du har förmåga att leda och organisera och i övrigt föregå med de agila principerna på ett effektivt och självständigt sätt. Vi tror också att du har en väl utvecklad förmåga att beskriva och kommunicera till varierande målgrupper. Vidare är du lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta olika parter inom Folksam.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet

Din ansökan, med CV och personligt brev, vill vi ha senast den 17 oktober 2017 och du söker via vårt rekryteringssystem.

För mer information om tjänsten så är du välkommen att kontakta någon av oss gruppchefer.

Håkan Swärm, 08-772 64 18, hakan.swarm@folksam.se

Anders Rossbrink 08-772 73 28, anders.rossbrink@folksam.se

Fackliga företrädare är: FTF Leif Blomqvist 08–772 7010, Akademikerföreningen Per Hansson 08-772 60 81 och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb