IT Säkerhetsarkitekt inom Karolinska Universitetssjukhuset IT

Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 oktober 2017
Stängs
den 16 oktober 2017
Ref:
147711
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi erbjuder 

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att i en ledande roll vara delaktig i, och ha väsentlig påverkan på, hur vi utvecklar information och IT säkerhetsarbetet på Karolinska Universitetssjukhuset och vården inom SLL!   

Om tjänsten 

Vill du leda och utveckla framtidens hälso- och sjukvård? Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare. Vid sidan av universitetssjukhusets vårduppdrag, ser vi forskning och utbildning, samt kontinuerlig vidareutveckling av hälso- och sjukvård, som kärnverksamheter. Detta synsätt avspeglas i såväl organisation, styrning som uppföljning av vår verksamhet. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och bedriver tillsammans med Karolinska Institutet utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.   

Vi har just påbörjat en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi mäter oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning, och skapa värde för våra patienter. Med början 2016 inför vi en ny verksamhetsmodell där vi utgår ifrån våra patienters resa genom vården och arbetar med flera professioner i team runt varje patientgrupp – se mer om vår nya organisation här. Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna blir navet i ett Life Science kluster för akademi, forskning och näringsliv.   

Vi söker nu dig som vill vara med och leda Karolinska Universitetssjukhuset in i framtiden.

IT och digitaliseringen av vården är viktiga komponenter i denna förändring och vi skapar därför en ny IT-organisation med utökat ansvar för IT inom Karolinska, samt stärker vårt samarbete med andra organisationer inom Stockholms Läns Landsting (SLL), nationellt i Sverige och med internationella partners.   

Vi investerar kraftfullt i modern teknologi för att under de närmaste åren skapa nya och ännu bättre förutsättningar för medarbetare och patienter. Med nya system ökar vi patientens och närståendes engagemang i vården genom enkla, lättåtkomliga digitala tjänster som stödjer informationsutbyte på ett sömlöst sätt genom hela patientresan. Vård och forskning kommer arbeta mycket tätare tillsammans för att med nytt IT-stöd snabbt kunna omsätta nya forskningsrön till process- och beslutsstöd för våra medarbetare och därmed skapa ökat värde för våra patienter.   

IT spelar också en viktig roll i att ta hand om all data som skapas inom olika delar av vården och genom avancerade analysfunktioner omsätta denna till operativa beslut och prediktiva riskbedömningar, vilket ytterligare stärker kvaliteten i vården och välbefinnandet för våra invånare.   

Vi söker 

Vi söker nu en erfaren IT säkerhetsarkitekt för att förstärka vår Information och IT säkerhets funktion på Karolinska Universitetssjukhuset.   

Som IT säkerhetsarkitekt rapporterar du direkt till chefen för Information och IT säkerhet som är en del av IT ledningen på Karolinska Universitetssjukhuset. Ditt huvudansvar är att stödja verksamheten med tekniska säkerhetsbedömningar av olika IT lösningar samt att tillsammans med chefen för Information och IT säkerhet och övrig verksamhet utveckla en trovärdig och väl fungerande IT för Karolinska Universitetssjukhuset.   

I rollens ansvar ingår att skapa förutsättningar för en säker och funktionell hantering av information i våra IT lösningar genom att: 

  • säkerställa att gällande lagar och förordningar för information och datahantering beaktas och efterlevs 
  • stödja verksamheten med tekniska IT säkerhetsutredningar, analyser och bedömningar inom både server och klient miljön, nätverk och kommunikation samt lagring m.m.  
  • proaktivt stödja IT verksamheten med kravställningar och förbättringar inom bland annat identity and access management, disaster recovery, business continuity, logg hantering, intrångsupptäcktsystem (IDS), kryptering, brandväggar, patch management och antivirus (AV)  
  • i händelse av säkerhetsincidenter tillsammans med chefen för Information och IT säkerhet stödja incidentorganisationen med utredningar, digitala analyser och säkerställande av bevismaterial  
  • tillsammans med chefen för Information och IT säkerhet formulera, införa och regelbundet revidera ledningssystemet för information och IT säkerhet och bedöma dess efterlevnad i organisationen   

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har en dokumenterad utbildning och erfarenhet av strategiskt och taktiskt IT- säkerhetsarbete i en modern och välfungerande IT-organisation. Du är metodiskt driven, har god verksamhetsförståelse, är van vid och bekant med ramverk för information och IT säkerhet så som ISO 27000, COBIT, HIPAA, NIST CSF m.fl.    

Personliga certifieringar inom området information och IT säkerhet så som CISSP, CISM, CRISC eller liknande är meriterande. Som person är du van att arbeta förebyggande, lösningsfokuserad och en prestigelös teamspelare. Förmåga till samarbete och goda kommunikativa egenskaper är avgörande för rollen. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och kunna motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas inom ansvarsområdet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid sökandes personliga egenskaper.   

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.  

 

Kontakt

Ralph Benton - Chef, IT  070-662 30 45    

Fackliga representanter SACO, Yrsa Bringensparr, Tel: 070-450 77 06 Vision, Marie Hammarström, Tel: 070-484 12 86.


Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb