Industrielektriker alt PLC-programmerare till Electrolux

Rekryterare
Electrolux
Plats
Västra Götalands län, Lilla Edet, Göteborg, Trollhättan, Alingsås, Uddevalla, Stenungsund, Grästorp,
Annonserat
den 3 oktober 2017
Stängs
den 27 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till tillverkande enhet i Lilla Edets kommun söker vi nu en industrielektriker alt PLC programmerare. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i ett internationellt företag med hög flexibilitet och servicenivå.

Electrolux är en av världens ledande tillverkare av hushållsmaskiner. Utvecklingen bygger på konsumentinsikt och sker i nära samarbete med professionella användare. Vi erbjuder innovativa lösningar för hem och företag, med omsorgsfullt designade produkter såsom kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, spisar, luftkonditioneringar, dammsugare och småapparater. Under välkända varumärken som Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire och Electrolux Grand Cuisine säljs fler än 50 miljoner produkter årligen till kunder i över 150 länder. Under 2016 hade Electrolux en omsättning på 121 miljarder kronor och cirka 55 000 anställda.

Läs mer på www.electroluxgroup.com

Arbetsbeskrivning

Som Industrielektriker (alt industrimekaniker) / PLC-programmerare kommer du i huvudsak att arbeta med felsökning, reparation och förebyggande underhåll av maskinanläggningar med tillhörande PLC styrningar. Du kommer att jobba med mekaniskt verkstadsjobb inkl. svarvning, fräsning, samt felsökning och åtgärder i våra maskiner, det kommer att innefatta pneumatik, PLC samt frekvensstyrning. Även nymontage och visst mekaniskt underhåll ingår i arbetet. Inom rollen ingår utveckling av automation-, styr- och reglerteknik.

Beroende på din bakgrund och intresse kan rollen komma att anpassa efter dina kunskaper men det krävs att du har ett intresse inom såväl mekanik som el/PLC. Det innebär att om du inte har kunskaper inom PLC och el ska du vare öppen för att vidareutbilda dig inom dessa områden. Det innebär grundläggande el kunskaper. Då vår maskinpark blir allt mera automatiserad blir fokus på verkstadstjänsterna allt mer inom PLC och el.

Vem är du?

Du har fullständiga gymnasiebetyg inom elteknik alternativt verkstad eller motsvarande samt minst 5-års arbetslivserfarenhet inom området med fokus på service och underhåll av maskiner som innehåller styr- och regler, pneumatik, motorer mm. 

Meriterande (ej krav):

  • Elektrikerutbildning
  • Elbehörighet AB
  • Erfarenhet av PLC-programmering
  • Erfarenhet av driftsättning av maskinlinjer
  • Tidigare erfarenhet av processtyrning är meriterande
  • Grundläggande Engelska i tal och skrift

Tjänsten är placerad i Nygård, Lilla Edet.

Som person är du tekniskt lagd, självgående, flexibel och behåller lugnet vid högt tempo. Du tar egna initiativ samtidigt som du sätter säkerheten främst. Det är ett krav att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du förväntas att med hela din kompetens, engagemang och lojalitet bidra till att verksamhetsmålen uppnås. Du sprider god stämning omkring dig och bidrar till trivsel på arbetsplatsen. Du är flexibel och beredd på att ta dig an arbetsuppgifter som även ligger utanför ditt ansvarsområde.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Electrolux med Experis, en del av ManpowerGroup.

Du söker tjänsten via länken på denna sida med registrerat och uppdaterat CV. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Julia Sahlberg på telefon 0725 - 08 40 33 eller e-post julia.sahlberg@se.experis.com.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 26 oktober 2017.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb