ERP Manager

Rekryterare
Barnes Group
Plats
Tranås
Annonserat
den 4 oktober 2017
Stängs
den 18 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Barnes Group, Strömsholmen utvecklar, tillverkar och marknadsför gasfjädrar och gashydrauliska system för pressverktyg och tunga terränggående fordon. Vi har utvecklat och förfinat denna teknik sedan 1983 och är sedan många år världsledande med en export på 95 procent. Strömsholmen AB grundades redan år 1876 och i 140 år har vi utgått från småländska Tranås, mitt mellan Jönköping och Linköping. Strömsholmen AB är huvudanläggningen inom Barnes NGP som är en Strategic Business Unit inom Barnes Group. Barnes NGP ingår som en självständig del i Barnes Group Inc (NYSE:B) i USA och har ca 500 anställda i åtta länder med egen tillverkning och montering i Sverige och Nordamerika, samt distributörer i 46 länder. Barnes NGP har en god tillväxt och en mycket god lönsamhet.

ERP Manager

Är du intresserad av att leda utvecklingen av ERP-miljön i ett resursstarkt tillverkande bolag med tydlig internationell koppling? Har du kvalifikationer som förenar hög teknisk kompetens inom IT och ERP-system med stort verksamhetsfokus? Barnes NGP, Strömsholmen söker nu en engagerad ERP Manager.

För att kunna möta verksamheten och våra kunders framtida behov är utveckling av vår ERP-miljö en investering som är starkt prioriterad inom koncernen. Som ERP Manager kommer du ha det övergripande ansvaret för implementation, förvaltning och vidareutveckling av ERP-miljön för företagsgruppen Barnes NGP där Strömsholmen AB ingår som det största bolaget. Tillsammans med projektteamet driver du frågor som rör design, förberedelser, testning och implementering av vald lösning. Du skapar förutsättningar för effektiv och säker integration med såväl interna som outsourcade systemlösningar och du är bryggan mellan verksamheten och leverantörer av systemstöd. Vidare ansvarar du för att säkerställa att utformning och funktionalitet motsvarar uppsatt kravbild. I tjänsten ingår budgetansvar och du rapporterar till IT Manager för Barnes NGP.

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av ERP-system och som vet vad det innebär att leda utveckling och support kring området. Troligtvis har du en akademisk utbildning med inriktning mot IT, systemutveckling eller systemvetenskap. Du är väl insatt i de processer som är kopplade till tillverkning och SCM i ett internationellt bolag av betydande storlek och du drivs av att finna förbättringar som gynnar hela verksamheten.

Du kommer lyckas med ditt uppdrag för att du är tydlig, pedagogisk och proaktiv i din kommunikation och för att du på ett systematiskt och strukturerat sätt möter de uppgifter som ingår i din roll. Vi kommer ge dig stor frihet att självständigt forma upplägget för ditt arbete och du kan se fram emot att få jobba tillsammans med ett mycket kompetent och motiverat team.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson eller Jeanette Boström på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via www.nyposition.se där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan snarast dock senast den 18 oktober.

Liknande jobb

Liknande jobb