PMO-specialist som vill jobba i ett projektkontor i framkant

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 oktober 2017
Stängs
den 29 oktober 2017
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en utvecklande roll där du har många kontaktytor och får möjligheten att vara med på en spännande förändringsresa? Vi söker nu en Project Management Office specialist till Folksams projektkontor på enheten IT som känner starkt för att vidareutveckla arbetet med hur vi styr hela och delar av vår utvecklingsportfölj för att kunna uppnå rätt effekter i verksamheten.


Det här gör du som PMO-specialist

Som PMO-specialist arbetar du med Folksams utvecklingsportfölj utifrån flera perspektiv, från det operativa till det strategiska. Du bidrar i en grupp om 6 personer att operativt arbeta med portföljen både som helhet och i delportföljer. Stor del av din tid läggs på att fortsätta förädla, förbättra och förenkla hur vi bedriver arbetet med att säkerställa styrning av utvecklingsportföljen och hur det naturligt länkas in i strategisk utvecklingsplan samt i Folksams affärsplanering inkl. budget- och prognosprocesser hos Ekonomi.

Du ingår i en grupp med 6 personer som ur ett koncernperspektiv ansvarar för att facilitera och följa upp Folksams utvecklingsportfölj ända till Koncernledningen. Folksams projektkontor finns på IT men har ett koncernövergripande ansvar. Vi ansvarar för kvalitetssäkring av investeringsärenden och stödet till beställare och andra intressenter. För att lyckas i vårt uppdrag samverkar vi nära med Business Control, Koncernarkitektur och med många ledande forum i hela Folksam.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Kvalitetssäkring av investeringar och Business case för att säkerställa att rätt effekter uppstår i verksamheten.
  • Hantering och relevanta tillämpningar av styrningsperspektivet i en mer uppskalad agil utvecklingsmiljö både på en delportfölj men även på Folksams hela portfölj (backloggs, prioritering, linjering med strategisk utvecklingsplan, portföljöversikter, kapacitet etc)
  • Arbeta med analyser och visualisering av portföljens olika perspektiv och kunna kommunicera detta till högre ledningsforum
  • Leda seminarier i olika former som facilitatör/utbildare, t ex inom ämnena projektstyrning, förvaltningsetableringar, portfölj, kapacitet, effekter/nyttor
  • Ge stöd till olika ledande roller inom utvecklingsarenan och även seniora chefer


Är du den vi söker?

Rollen kräver en hög kapacitet och vi söker dig som har en utbildning på högskolenivå med minst 5 års erfarenhet i en senior roll som management konsult, projektledare eller annan senior specialistroll med relevant branschkunskap. Du brinner för att arbeta med effekt- och nyttor – benefit management och har relevant erfarenhet inom området. Du är väl förtrogen med portföljstyrning, projekt- och förvaltningsstyrning och inte minst hur man verkar i en uppskalad agil utvecklingsmiljö. Du är van att jobba tvärfunktionellt och vi ser gärna att du har en certifiering inom projektledning eller är SAFe Agilist. Vidare har du erfarenhet att framställa och presentera rapporter på högre ledningsnivå och behärskar Office-paketet väl.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du driven och väl medveten om mål och kvalitetsstandards. Du har en stark problemlösande analysförmåga och du tänker strategiskt, men är också stark i att hitta relevanta tillämpningar här och nu. Du gillar att samarbeta i team, gärna tvärfunktionellt och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Du kommunicerar tydligt och är känd för ditt goda omdöme.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam, http://folksam.se/att-jobba-har.


Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev så fort som möjligt, men senast den 29 oktober 2017. Urval kommer att ske löpande och vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Gunilla Stjernlid, chef Projektkontoret, 0708-31 15 23.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 08- 772 7010, Akademikerföreningen Per Hansson 08-772 6081och Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat
trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb