Polismyndigheten

Polismyndigheten söker en teknikspecialist inom polisens kameraförmåga

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 oktober 2017
Stängs
den 23 oktober 2017
Ref:
C15588/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Polisens it-avdelning arbetar med stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 28 500 medarbetare. It-avdelningen har över 700 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar
även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.
Utvecklingen består till stora delar av egenutveckling, men där kommersiella lösningar finns ska dessa användas och integreras till ett enhetligt it-stöd. Med fokus på ständiga förbättringar, moderna tekniker och metoder arbetar vi på att öka vår leveransförmåga och förbättra it-stödens verksamhetsnytta

Är det DIG vi letar efter?
Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt. Vill du bli en av oss som
driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Vi söker nu en teknikspecialist till enheten Utveckling och applikationsförvaltning (UAF)


Arbetsuppgifter

Som teknikspecialist inom Polisens kameraförmåga arbetar Du med utveckling och underhåll av produkten . Du felsöker, konfigurerar och gör anpassningar av produkten inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas.

Du säkerställer att ev. fel åtgärdas av driftorganisationen eller av leverantören och följer upp supportärenden och SLA: er . Du arbetar med inköp och införande av nya kameramodeller och kameratyper i driftmiljön och beställer monteringstjänster.

Du samarbetar med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga för produkten.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk utbildning inom IT-området, alternativt erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga.
  • Erfarenhet av arbete med video management software

Meriterande:

  • Erfarenhet av drift och förvaltning gällande kameralösningar.
  • Hantering av produkter ur ett livscykelperspektiv
  • Erfarenhet av arbete i agila team.


Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med eget driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningssätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det på egen hand. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Ulla Thorsman Gruppchef 010-562 87 56

Facklig företrädare
Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092;
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrig information

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning.
Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb