Financial Software Specialist

Rekryterare
Carnegie
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 oktober 2017
Stängs
den 5 november 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det är skillnad på bank och bank. Carnegie är nästan sedan ett sekel en av Nordens främsta finansiella rådgivare och förvaltare. Våra olika verksamheter tillhör, var för sig, marknadsledarna inom respektive område och tillsammans bygger enheterna en värdeskapande affärsdynamik för våra kunder. På Carnegie arbetar experter inom kapitalanskaffning, analys och aktiemäkleri, samt specialister inom förmögenhetsrådgivning och förvaltning, för att vägleda våra kunder till bättre affärer. Carnegie finns i sju länder med cirka 650 medarbetare. Du hittar mer information på: www.carnegie.se

Har du kompetensen och erfarenheten av att arbeta med servrar och databaser? Har du erfarenhet eller intresse av hur aktiehandel fungerar? Vill Du arbeta i en roll, där Du kommer göra skillnad, på Sveriges mest kunskapsintensiva Investment Bank? Om ja, då ska Du läsa vidare.

Carnegie söker en Financial Software Specialist till gruppen Trading Technology inom Carnegies IT-avdelning. Du kommer primärt arbeta med drift av handelsplattformen FIS Front Arena, utveckla och förbättra FIX installationen samt vara delaktig i drift av kringliggande system. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har teknisk kompetens inom servrar, databaser samt en grundläggande kunskap i datanätverk. Det är meriterande om du har erfarenhet av att hantera drift i aktiehandelssystem sedan tidigare men det är inget krav. Det viktigaste är att du har ett intresse av att lära dig hur aktiehandel fungerar.

Trading Technologys primära uppgift är att förvalta Carnegies aktiehandelsmiljö men avdelningen tar även hand om marknadsdata inom Carnegie. Avdelningen består av idag av fyra personer, varje person har ett huvudansvarsområde inom avdelningen men som grupp har man ett gemensamt mål: leverera aktiehandel till Carnegie(Sverige, Finland, Danmark, UK, US samt till viss del Norge).

Inom förvaltingen av aktiehandelsplattformarna ingår arbetsuppgifter som:


Uppgraderingar av programvara och hårdvara, kapacitetsplanering, kundspecifika anpassningar, integrationsutveckling, leverantörsbeställningar, marknadsplatsanalyser och omvärldsbevakning, support av systemet för mäklarna och BackOffice. Avdelning är även med och tar fram strategiska planer och beslut för att tillgodose Carnegies framtida behov av aktiehandelsplattform.


Avdelningen säkerställer också att Carnegie uppfyller de omfattande regulatoriska delarna inom aktiehandeln, Trading Technology ansvarar för flödet från orderläggning till införandet av informationen till Backoffice systemet. 

På Carnegies IT-avdelning i Stockholm arbetar idag ca 35 personer. Verksamheten består av funktioner inom IT-drift, support, systemförvaltning och utveckling. Det övergripande uppdraget för IT är att leverera moderna IT-lösningar och professionella tjänster för att stödja företagets olika affärsområden.

Följande kompetensområden är meriterande:

 • FIX
 • Front Arena
 • MS SQL
 • Routing och nätverk
 • Programmering

Din profil:

 • Teknisk utbildning med inriktning mot systemvetenskap eller liknande
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Intresse för realtids- och handelssystem
 • Ansvarstagande
 • Självgående
 • Kvalitetsmedveten och noggrann
 • God förmåga att samarbeta
 • God förmåga att hantera stress


Vad vi kan erbjuda:
Carnegies verksamhet präglas av korta beslutsvägar, stolthet, entreprenörskap och stort IT fokus. Verksamheten kräver en öppen atmosfär som främjar ömsesidig respekt och ärlighet. Det är vårt gemensamma ansvar att skapa förtroende hos våra kunder och vår omvärld. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete i en dynamisk arbetsmiljö, där hög kvalitet prioriteras. Som anställd hos oss får du också ta del av friskvårdsbidrag, sjukvårdförsäkring och tjänstepension.

Som anställd i Carnegie kan Du också bidra till samhället genom att till exempel vara aktiv i Carnegie Social Initiative där vi bland annat ställer upp som läxläsare och är månadsgivare till riktade utvecklingsprojekt i t ex Uganda.

Vi är stolta över vårt bolag och här kan Du läsa om de utmärkelser som Carnegie erhållit de sista månaderna;

Sveriges bästa Private Banking enligt Euromoney
Carnegie bäst i Sverige på Private Banking

Carnegie värderas högst inom aktieanalys och mäkleri!
Förtroendet för Carnegie är högst i Norden!

Välkommen med Din ansökan!

Start: Snarast möjligt
Lön: Månadslön / Heltid
Placering: Stockholm (Regeringsgatan 56)

Vi önskar din ansökan senast den 5/11 2017.

Ansök via www.carnegie.se/career. Vänligen bifoga CV och personligt brev.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Henrik Sinnby, Chef IT Trading Technology på 0734-17 88 28, henrik.sinnby@carnegie.se eller Erik Gripler, HR Partner på 0734-17 91 55, erik.gripler@carnegie.se

Som en professionell aktör värnar Carnegie om mångfald och att ta tillvara människors olika erfarenheter, kunskaper och egenskaper.  Utifrån dessa kan vi skapa en kreativ och utvecklande arbetsmiljö som ökar förutsättningarna att uppnå ett optimalt resultat. En jämställd arbetsplats där olikheter tillvaratas ger en bättre arbetsmiljö och skapar en konkurrensfördel.

Liknande jobb

Liknande jobb