Funktionschef Systemutveckling, Gävle

Rekryterare
Plats
Gävle
Annonserat
den 6 oktober 2017
Stängs
den 27 oktober 2017
Ref:
302-2017/4727
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lantmäteriet, Utveckling och IT, söker Funktionschef Systemutveckling, till kontoret i Gävle.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

Utveckling och IT är en betydelsefull del i Lantmäteriets verksamhet där vi arbetar tillsammans med Lantmäteriets tre divisioner i både strategiska, taktiska och operativa frågor. Enheten Utveckling och IT:s uppdrag är att bidra till utvecklingen av Lantmäteriets verksamhet genom att tillhandahålla effektiva lösningar och tjänster.

Sektion Systemutveckling består av c:a 120 medarbetare samt ett 40-tal konsulter indelade i sju funktioner. Inom systemutvecklingsområdet arbetar vi i leveransteam enligt agila utvecklingsmetoder.

För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation


Arbetsuppgifter

Denna funktionschefsroll innebär att du har fullt personalansvar för 12 medarbetare indelade i tre team.

Teamen i denna funktion arbetar med utvecklingssupport, metodstöd, teknisk support och råd vid användning av våra systemutvecklingsverktyg. Teamen har också en viktig roll i utveckling och förändring av systemutvecklingsorganisationen mot att vara mera effektiv.  Ett av teamen är vårt ICC (Integration Competence Center) och ett annat team ansvarar för förvaltning av utvecklingsmiljön.

Som funktionschef har du ett övergripande leveransansvar där du är länken mellan utvecklingsplaneringen (portföljen) och teamen, du ansvarar för att matcha behov och kapacitet på en övergripande nivå för de delar i portföljen som rör funktionens team, du är en del av kontaktytan gentemot verksamheten och du koordinerar och samordnar administrativa uppgifter för teamen.

Ditt arbete som funktionschef handlar om att förtydliga mål och vision samt undanröja hinder och hjälpa dina medarbetare att växa på ett sätt som passar en lättrörlig organisation. Din roll är att coacha, uppmuntra och inspirera, dvs att skapa rätt förutsättningar för medarbetarna/teamen så att de snabbt kan leverera värde utifrån verksamhetens behov.  Ledarskapet handlar om att bygga en tillitsfull organisation och öka transparensen på alla nivåer. Agila arbetssätt är en del av vägen till framgång i vårt arbete med digitalisering.

Som funktionschef rapporterar du till sektionschefen och deltar i sektionens ledningsgruppsarbete. I sektionsledningen förväntas du bidra aktivt bl a genom utveckling av leveransförmågan inom systemutvecklingsområdet.


Kvalifikationer

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Vi söker dig som tidigare arbetat som chef eller ledare i en IT organisation och som har erfarenhet av att arbeta inom systemutvecklingsområdet. Du ska ha erfarenhet av agila arbetsmetoder och arbete med team.

Du har erfarenhet av att coacha och motivera medarbetare som har eget driv och tar stort ansvar för sina uppgifter. Du behöver ha lätt för att känna in andra och se deras behov.

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, lätt för att se möjligheter, visar engagemang och har en god förmåga att se helheten.

Arbetsuppgifterna kräver förmåga att kommunicera på svenska på ett tydligt och konstruktivt sätt, både muntligt och skriftligt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Elenor Bond, sektionschef, telefon 026-63 32 03. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Lars Malmevik, telefon 036-63 39 48 och för ST inom Lantmäteriet, Anneli Hillman, telefon 026- 63 33 35. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Övrig information

Urval sker löpande med intervjuer under v. 44-46.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?


Ansökan
Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/4727, senast 2017-10-27. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.

Liknande jobb

Liknande jobb