Polismyndigheten

Polismyndigheten söker drifttekniker till IT-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 oktober 2017
Stängs
den 27 oktober 2017
Ref:
C15644/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Vill DU bli en av oss som driver polisens IT-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens IT-avdelning levererar IT-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. IT-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Är det DIG vi letar efter?
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.
Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.


Arbetsuppgifter

Enheten IT-drift och infrastrukturförvaltning ansvarar för drift och livscykelhantering av polisens IT-infrastruktur. Just nu söker vi dig som vill arbeta med drift av våra datahallar.

Arbetsuppgifterna innebär:

 • Utföra daglig tillsyn samt service och underhåll på teknisk utrustning.
 • Vara delaktig i förbättrings- och effektivitetsarbete och utveckla nya processer.
 • Vara första kontaktperson vid kritiska incidenter och utföra åtgärder och skriva protokoll enligt uppsatta processer.
 • Delta i arbetet för högsta möjliga kvalitet enligt kvalitets- och hållbarhetsnormer och ständigt arbeta för energieffektivitet.
 • Identifiera risker i arbetet och rapportera till Gruppchef.
 • Hålla tidsramen och rapportera till Gruppchef.
 • Utföra dokumentation och rapportering som rör utfört arbetet.
 • Säkerställa att underleverantörers arbete samt egna arbetsuppgifter utförs enligt framtagna processer och rutiner.
 • Säkerställa att arbetet uppfyller alla myndighetskrav, lokala krav, kvalitetsnormer, hållbarhet och energieffektivitet.

Polisens IT-organisation är stor vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknik-områden. I gruppens arbetsuppgifter ingår design och implementation av nya lösningar samt drift och utveckling av Polisens nationella infrastruktur för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet och säkerhet. Tjänsten kräver ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ som syftar till att stödja polisens verksamhetsidé och långsiktiga mål.

Du kommer att vara en viktig länk i kontakterna med övrig verksamhet, både inom IT-avdelningen men även med andra delar av Polismyndigheten samt med leverantörer. Som medarbetare i gruppen förväntas hög säkerhetsmedvetenhet.


Kvalifikationer

 • Dokumenterad elteknisk kompetens och/eller erfarenhet inom el-yrke.
 • Erfarenhet som drifttekniker eller likvärdiga arbetsuppgifter
 • Goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt
 • Engelska i tal och skrift
 • B-körkort


Meriterande:
Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om ställverk, reservkraft och UPS-system
 • Förmåga att förstå tekniska ritningar samt förmåga till att göra enklare ritningar.
 • Erfarenhet av mekaniskt skydd och tillträdessystem.


Personliga egenskaper:
Vi söker dig med ett brinnande intressen för IT och är nyfiken att lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du har god förmåga att prioritera och arbeta strukturerat, då tempot stundvis är högt. Du ska vara driven och tar ansvar i ditt arbete och kunna arbeta både självständigt och i grupp. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har mycket god analytisk förmåga och kunna uttrycka dig på ett pedagogsikt sätt. Du har hög servicekänsla och målmedvetenhet baserat på helheten vid en leverans.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
tf gruppchef Torbjörn Rapp, tfn 010-56 39029

Facklig företrädare
Facklig information lämnas av:
Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422


Övrig information
Anställningen
Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult:

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb