Testledare

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 oktober 2017
Stängs
den 22 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

It-avdelningen är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och till den övriga myndighetsförvaltningen. It-avdelningens stöd är också ett viktigt inslag i kommunikationen med allmänheten. Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen samt dialogen med medborgarna. Avdelningen ska vara en modern organisation med målsättningen att genom stegvisa förbättringar utveckla sitt arbetssätt och sina processer för att uppnå goda resultat.

It-avdelningen har ett sjuttiotal medarbetare fördelade på tre enheter. Testledaren är placerad inom enheten it-utveckling.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu en testledare till ett av tre förvaltningsområden. Testledaren ska ha fokus på att fortsätta att utveckla en professionell it-verksamhet som proaktivt stöder verksamhetens behov.

Som testledare kommer du att arbeta med att säkerställa att våra leveranser håller hög kvalitet. Förutom vidareutveckling av teststrategier och testprocesser innebär arbetet även praktiskt testarbete. Arbetet utförs i nära dialog med enhetens övriga testledare och med hela utvecklingsteamet.


Kvalifikationer

Du har en utbildning med teknisk inriktning och ett antal års arbetslivserfarenhet av mjukvarutestning i en agil miljö.

Vi ser gärna att du har varit med om att införa testautomatisering.

Vi söker dig som har

 • erfarenhet av testarbete inom it-systemutvecklingsprojekt
 • erfarenhet av testautomatisering
 • erfarenhet av riskbaserade test
 • erfarenhet av utforskande test
 • erfarenhet av komplexa system.

Ditt arbetssätt kännetecknas av lyhördhet, prestigelöshet och öppenhet där teamets kompetens tas till vara och får möjlighet att utvecklas. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera.

Du förväntas arbeta utifrån vår vision ”Tillsammans för riksdagens bästa”.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Sista ansökningsdag är den 22 oktober 2017.

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid


Kontaktpersoner

 • Lars Eriksson, Enhetschef, 08-786 57 13
 • Sonja Almgren, Sektionschef, 08-786 58 59


Fackliga företrädare

 • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
 • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
 • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00 

 

Liknande jobb

Liknande jobb