FRA

Kreativ Systemutvecklare till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 oktober 2017
Stängs
den 22 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven, kreativ och initiativtagande systemutvecklare som vill ta sig an dagens och morgondagens utmaningar. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper och analytiska förmåga med omvärldsintresse och bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare. De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden och utvecklingen går snabbt. Därför ligger stort fokus på att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla metodik och verktyg för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar.

I rollen som systemutvecklare på FRA kommer du att ha möjlighet att jobba med den senaste tekniken. Arbetet innefattar kontakter med användare, beställare och driftsorganisation. Det kan även förekomma resor i tjänsten. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.


Du kan

Du har en akademisk examen inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande. För den här tjänsten behöver du ha minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat i Linux med systemintegration och systemutveckling i C++ eller Java. Har du erfarenhet av telekom är det meriterande. Vi ser att du har ett stort intresse för teknik och håller dig uppdaterad. Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift är ett krav.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är bra på att samarbeta och skapa resultat tillsammans med andra. Då rollen innebär en del självständigt arbete krävs det att du har stort driv och initiativförmåga samt att du är kreativ. Samtidigt ställer verksamheten stora krav på integritet. Du är målmedveten och lägger stort fokus vid att dina uppgifter utförs noggrant och med hög kvalitet. Du förväntas ha lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och en förmåga att vara stabil och kontrollerad i stressade situationer.

Rollen förutsätter att du arbetar på ett strukturerat och analytisk sätt och blir engagerad av utmanande problemställningar där du får bidra med din expertis.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 48 32. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-10-22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb