FRA

FRA söker vass Produktledare för IT-infrastruktur

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 oktober 2017
Stängs
den 22 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en skicklig produktledare som drivs av att leverera verksamhetsnytta med hjälp av tekniska lösningar, i en värld som ständigt förändras. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som produktledare hör du till vår tekniska avdelning som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och underhåll av befintliga system. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter. Resor inom och utanför Sverige förekommer på regelbunden basis i tjänsten.


Ditt uppdrag

Som produktledare har du livscykelansvar för din produktportfölj inom området IT-infrastruktur. Det innebär utveckling, vidareutveckling, förvaltning, drift och avveckling av produkter och system.
Som produktledare är du leveransansvarig och rapporterar till beställare och systemägare. Rollen innebär att du kommer fånga upp verksamhetens behov och möta dessa med tekniska lösningar.
Detta sker i nära samarbete med vår leveransorganisation, där enhetschefer har det operativa ansvaret att leverera i din portfölj, detta görs tillsammans med bland annat projektledare, förvaltningsledare och driftledare.

En viktig del av rollen är att arbeta med strategiska frågor och långsiktig planering för utveckling av de system och tjänster som ingår i din produktportfölj. I uppdraget ingår att ta fram behovsanalyser, planering samt prioritering av nya projekt. Detta kräver nära dialog med myndighetens beställare för att diskutera relevanta produkter eller idéer, samt för att säkerställa optimal leverans enligt plan. Under projektens gång har du en kontinuerlig dialog med beställare gällande tidsplan och prioriteringar, du samarbetar med bl. a projektledare och enhetschefer och arbetar i projektens styrgrupper. En annan viktig del av arbetet är att samverka och stötta projekt-, och driftledare med teknisk kompetens kring frågor som uppstår kring systemportföljen, bland annat med att fatta beslut om tekniska vägval, vilket innebär att teknisk omvärldsbevakning utgör en del i rollen.

I rollen har du ansvar för affärsrelationer med externa parter rörande produktområdet och kan komma att ansvara för externa leverantörsavtal. Vidare är du ekonomiskt ansvarig för ditt produktområde och du arbetar aktivt med uppföljning vad gäller både budget och leverans. Resor både inom och utom landet förekommer i tjänsten.


Du kan

Du har en akademisk examen med teknisk inriktning kombinerat med relevant yrkeserfarenhet, alternativt mångårig relevant arbetslivserfarenhet. Samtidigt har du mycket goda kunskaper inom IT-infrastruktur och tekniska lösningar i Enterprise-miljö. Vi ser att du har vana av att hantera en portfölj med komplexa IT-lösningar inom IT-infrastruktur i en roll som t.ex. Produktledare, Tjänsteägare eller IT-chef. Du har även en god teknisk förankring och en inblick i relevanta tekniska områden samt erfarenhet av tekniskt strategiarbete och ekonomisk planering. Du har tidigare haft budgetansvar och arbetat ett flertal år inom systemutveckling, IT-drift och/eller produkt-/programledning. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och kan beskriva system och arkitekturfrågor för beställare, chefer och medarbetare.

Meriterande är kommersiell erfarenhet av kravställning, avtal och SLA. Vi ser det som positivt om du har arbetat vid en myndighet och har du erfarenhet av projektledning, IT-säkerhet, IT-hot eller telekom, arbete vid myndighet ses även det som meriterande. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett resultantorienterat och drivande arbetssätt med förmåga att kunna prioritera och hålla tidplaner. Som person förblir du motiverad och effektiv trots bakslag i arbetet. Du har förmågan att styra över flera samtida komplexa projekt och uppdrag och som person är du motiverad och effektiv även vid motgångar. För att lyckas i rollen krävs att du har lätt för att knyta kontakter och skapa kontaktnät samt är tillmötesgående och har intresse för att hjälpa andra. Du har en förmåga att förklara tekniskt komplicerade funktioner på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Vi ser också att du har förmågan att med gott omdöme och integritet, agera självständigt utifrån en helhetssyn.  


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på mail it.rekrytering@fra.se. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-10-22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb