Change Manager till Karolinska IT

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 oktober 2017
Stängs
den 8 november 2017
Ref:
147983
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi erbjuder
Karolinska IT behöver stärka upp med en Change Manager!

Om tjänsten
Karolinska IT är inne i en intensiv och spännande fas och behöver till vårt interna Process-team stärka upp med en Change Manager.
Som Change Manager på Karolinska IT kommer du att granska, kvalitetssäkra, samordna och besluta om produktionssättning av planerade förändringar i Karolinska Universitetssjukhusets IT-miljö. Tjänsten innebär täta kontakter med påverkad verksamhet, IT-leverantörer, intern IT-organisation samt verksamhetsledning. Tjänsten ställer höga krav på god förståelse för hur förändringar i en komplex IT-miljö kan påverka Karolinskas vårdverksamhet som bedrivs dygnet runt, alla årets dagar.
Du rapporterar till Team leader för Process-teamet.

Vi söker
Vi söker Dig som vill arbeta operativt med att hantera, kommunicera, kvalitetssäkra och besluta om produktionssättning av förändringar i Karolinskas IT-miljöer. Arbetet sker tätt ihop med våra viktigaste leverantörer där Du också kommer arbeta med att följa upp, mäta och styra våra leverantörer inom Change-processen. Du kommer även leda och stötta våra lokala förvaltningsorganisationer och standardiserat sätt att driftsätta förändringar i våra IT-miljöer.


Kvalifikationer
I dina kvalifikationer ingår:

 • Erfarenhet från arbete med förändringshantering inom större verksamheter med höga krav på säkerhet, prestanda, tillgänglighet och användbarhet
 • Goda praktiska och teoretiska kunskaper inom IT-infrastruktur, IT-drift och Nätverk och IT-säkerhet
 • God förståelse för och vana vid hantering av komplexa frågeställningar i stora organisationer  
 • Akademisk examen - civilingenjör, systemvetare - är meriterande  
 • Certifierad eller motsvarande inom IT-styrning (ITIL eller liknande) är meriterande
 • Erfarenhet från sjukvård eller liknande verksamhet är meriterande


Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Change Manager inom Karolinska IT så förväntar vi oss att du är:

 • Flexibel - har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan förändra synsätt när så krävs.
 • Handlingskraftig – ser behov och tar initiativ, genomför och slutför uppdrag.
 • Kvalitetsmedveten – är noggrann och väl medveten om att leva upp till kvalitetsmål och arbetar systematiskt med förbättringsarbete.
 • Samarbetsförmåga – arbetar bra tillsammans med andra. Är lyhörd och smidig. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 
Det är meriterande om du dessutom är:

 • Analytisk – analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Ser sammanhang och prioriterar rätt frågor. Arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem.
 • Kommunikationsförmåga – är en tydlig och god kommunikatör, gör sig hörd och får gehör för dina tankar och idéer.
 • Självgående – tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv angreppssätt och driver arbetsuppgifter vidare.
 • Strategisk – har ett övergripande helhetsperspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar handlingar till detta.
 • Stresstålig – är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Förmåga att prioritera.
 • Strukturerad – planerar arbete i förväg. Organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Håller tidsramar och slutför åtagande även i motvind.


Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparant.

När vi har mottagit dina ansökningshandlingar kommer du att få en bekräftelse skickad till den e-postadress som du har angivit. Till samma e-postadress kommer du även att få ett mejl med en länk till testerna.

Observera att din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna. Sista ansökningsdag är densamma som sista dag att genomföra testerna.

Urvalsprocessen kommer att påbörjas först efter att ansökningstiden är slut.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. Personligt brev
 2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)
 3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)
  • Yrkeslegitimation  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen  
  • Bevis om docentur  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer
 4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt. http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb