Scania IT

Service Delivery Manager till Scania

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 10 oktober 2017
Stängs
den 30 oktober 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår just nu en spännande förändring från att vara en traditionell lastbilstillverkare till att bli en tjänsteleverantör av kompletta transportlösningar. Vår framgång förutsätter smarta IT-lösningar med all den digitalisering som äger rum. På den förändringsresan kommer Scanias IT-organisation att vara en viktigt möjliggörare.

På avdelningarna End User Productivity och Infrastructure Services arbetar seniora och självgående medarbetare med hög kompetens om IT-infrastrukturella frågor och med ett starkt engagemang och förståelse för verksamhetens behov av infrastruktur- och användarnära tjänster.

Vi söker två seniora medarbetare som i rollen som Service Delivery Manager (SDM) tillsammans med Scanias verksamhet samarbetar för att säkerställa leveranserna som möter deras behov av IT-infrastruktur och användarnära tjänster. Detta gör du genom att koordinera leveransarbetet inom IT.

Dina arbetsuppgifter
Du är den primära samtalspartnern med våra kunder och arbetar i gränssnittet mellan IT och regionala IT-koordinatörer samt lokala IT-chefer där du stödjer i behovsanalys samt införande och förvaltning av IT-tjänster. Du hämtar hem behoven till IT där du är spindeln i nätet för att den interna koordineringen av tjänsteleveransen ska fungera så effektivt som möjligt.
 
Du ingår i ett virtuellt team med drivna SDM:er där varje person har huvudfokus på ett eller flera verksamhetsområden, men arbetar tvärfunktionellt med till exempel lastfördelning och kunskapsöverföring med de andra i teamet.
 
Du deltar och driver självständigt allt från mindre förvaltningsfrågor till större införandeprojekt. Visst resande kan vara aktuellt.
 
Huvudsakligen kommer du att arbeta med att:
 • Samordna, planera och koordinera behov av infrastrukturella (till exempel nätverksinfrastruktur) och användarnära (till exempel intranät, samarbetslösningar, klienter och klientapplikationer) IT-tjänster
 • Ansvara för tjänsteleveranser och efterlevnad av dessa mot Scania verksamhet
 • Föra en kontinuerlig dialog med IT-koordinatorer och IT-ansvariga inom verksamheten
 • Leda och koordinera införandeaktiviteter till Scania Business Units
 • Följa upp prestanda av IT-tjänster tillsammans med Business Units
 • Delta i beslutsforum och kundernas IT-styrningsstruktur
 • Förbereda och presentera beslutsmaterial för styrgrupper
 • Leda förstudier och projekt samt koordinera internt inom IT
Din profil
Du har sannolikt en teknisk utbildning samt mer än 5 års erfarenhet från arbete inom området. Du är van vid att driva teknikprojekt/uppdrag.

Du har en senior profil med en förståelse för Scania-affären och besitter en social förmåga som hjälper dig att etablera en nära relation med globalt spridda kunder med en mångkulturell bakgrund.
 
För att nå framgång i rollen tror vi att:
 • Du har förståelse för och kunskap om IT med fokus på infrastrukturella och/eller användarnära tjänster och komponenter
 • Du förstår kundens övergripande IT-kostnader och framtida kostnadsutveckling
 • Engagemang och driv att tillsammans med andra leverera, förenkla & förbättra
 • Du är pedagogisk, social och kommunikativ och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl engelska som på svenska
 • Du tar egna initiativ och är flexibel
 • Du är positiv, strukturerad och självgående och har förmåga att leda och koordinera
Ytterligare information
För att få veta mer om tjänsten kontakta Niclas Lillman (gruppchef), 08-553 829 21, Roger Strandberg (teamledare), 08-553 715 43 alternativt Mikael Tammi (Rekryteringscenter), 08-553 711 74
 
Ansökan
Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev. Urval samt intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20174251 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb