Scania IT

Scania söker en Agil Kravanalytiker/Requirement Analyst

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 10 oktober 2017
Stängs
den 5 december 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Sektionen Presales IT inom Scania IT ansvarar för tjänsteutveckling och IT-leveranser till Sales & Marketings verksamhetsområden. Vi arbetar inom hela systemutvecklingsprocessen, från konceptutveckling till implementation och produktion. Just nu genomgår dessutom Scania IT en mycket spännande förändring mot ett allt mer verksamhets- och flödesorienterat arbetssätt där agila arbetsmetoder och fasta utvecklingsteam är en central komponent. Nu är det ett utmärkt tillfälle att kliva in i denna spännande resa.

Dina arbetsuppgifter
Som Agil Kravanalytiker arbetar du med globala lösningar inom Scanias Presales process och ansvarar för att ta fram och hantera verksamhetens och andra intressenters krav, vanligtvis på ett affärskritiskt IT-stöd. Det innebär att kravanalytikern fyller gapet mellan verksamheten och utvecklingsorganisationen. Du ser det som din uppgift att fånga verksamhetens krav på IT-system både vad gäller funktionella och icke-funktionella krav och söker en team medlem till ett av våra agila team, Code monkeys. Du kommer även att agera Scrum of Scrum master i de fall denna kompetens efterfrågas inom teamet, vilket innebär att kunna hålla ihop och koordinera leveranser från flera olika team mot en gemensam leverans.

Din profil
Vi söker dig:
  • Som har erfarenhet av agil kravhantering i gränslandet mellan verksamheten och IT
  • Är certifierad scrum master med särskilt intresse för backlog refinement, release planning, och att skriva och bryta ner user stories
  • Som är van att facilitera/leda agila möten
  • Erfarenhet av att skriva visioner, ta fram road maps och impact mapping/effektkartor
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska
Som person är du en social, lösningsinriktad och analytisk person och för dig är det självklart att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor. Du har en mycket god förmåga att kommunicera med såväl personer inom verksamheten som på IT-sidan. Du gillar utmaningar och har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt. Har du dessutom ett intresse eller kunskap av ”behavioural driven development” är detta ett plus.

Vi erbjuder dig
Vad erbjuder vi dig? Självklart har vi ett öppet klimat där varje individs åsikter är viktiga och mångfald och respekt för individen är viktig. Det betyder bland annat att vi undviker att jobba övertid. Har du t ex barn och känner att livspusslet behöver gå ihop? Då är det bra att vi även erbjuder flexibla arbetstider vilket bl.a. betyder att det är okej att jobba hemifrån ibland när det behövs.

Andra förmåner Scania erbjuder är att vi satsar mycket på utbildning och nätverkande och erbjuder även resultatbonus, tjänstepension, personalbil och lunch till reducerat pris i våra lunchrestauranger.

Bor du i Stockholm kan du även åka med Scania Job Express som går direkt mellan Stockholm och Södertälje. Scania uppmuntrar även till jobb rotation vilket ger nya erfarenheter så det finns många olika typer av karriärvägar. Eftersom Scania även är ett globalt företag kan det även finnas möjligheter till karriärmöjligheter utomlands.

Ytterligare information
För att få veta mer om tjänsten kontakta Andreas Strandberg (Gruppchef) 076-8082825 eller Sara Hesselgren (Scania Rekryteringscenter) 08-553 519 33.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20173550 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb