Polismyndigheten

IT-tekniker Linköping och Jönköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Linköping och Jönköping
Annonserat
den 11 oktober 2017
Stängs
den 24 oktober 2017
Ref:
C15723/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill DU bli en av oss som driver polisens IT-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens IT-avdelning levererar IT-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. IT-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Är det DIG vi letar efter?
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.
Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.


Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheterna samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö. Stationeringsort är Linköping eller Jönköping men med arbetsområde inom hela region Öst som omfattar Östergötland, Södermanland och Jönköping förekommer. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår i tjänsten.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Minst ett års arbetslivserfarenhet av arbete som It-tekniker/Supporttekniker.
  • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
  • Baskunskaper av att arbeta administrativt med konfiguration/policyhantering med servrar och NätOS,
  • Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift.
  • B-körkort och vana att köra bil.


Det är meriterande om du har:

  • Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande.
  • Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
  • Erfarenhet från firstlinesupportarbete/helpdeskarbete inom IT


Personliga egenskaper
Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.

Erfarenhet krävs.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-24
Referensnummer: C15723/2017

Välkommen att söka genom att:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontaktpersoner
Mats Flink Chef, IT-avdelningen 010-5667411
Marie Frödell Sektionschef Syd/Öst/Väst 010-5656913

Facklig företrädare
Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092;
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrigt
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!