Windowstekniker

Rekryterare
FOI
Plats
Kista, Stockholm
Annonserat
den 11 oktober 2017
Stängs
den 31 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi utökar vår IT-enhet och söker nu en serviceinriktad Windowstekniker med starkt engagemang och stort eget driv.

Som Windowstekniker på FOI är du en del av vår IT-enhet, som i dagsläget består av 26 medarbetare. Medarbetarna är fördelade på fyra orter, varav merparten finns i Kista. IT-enheten ingår i avdelningen Forskningsstöd, som förutom IT ansvarar för frågor inom, juridik, säkerhetsskydd, personal och kommunikation.

IT-plattformen består till ca 80 procent av Windows och 20 procent Linux. För hantering av infrastruktur och klient nyttjas ett flertal produkter inom System Center Suite. Som ärendehanteringssystem använder vi Nilex.


Arbetsuppgifter

Som Windowstekniker kommer du att arbeta med drift samt användarsupport och hjälpa FOI:s medarbetare med IT-relaterade problem. Genom snabb och kvalitativ support stödjer du och dina kollegor FOI:s forskningsarbete.  Du blir en del av vårt professionella supportteam med placering i Kista.

Uppgifterna omfattar allt från klientdatorer till servermiljöer, dess applikationer och säkerhetslösningar. Du får arbeta ur ett brett perspektiv med både proaktiva uppgifter som test, installation, drift samt övervakning och mer händelsestyrda arbetsuppgifter som felsökning och användarstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Felsökning på klient- och servernivå
 • Ärendehantering, prioritering och dokumentering
 • Agera 2nd line till servicedesk inklusive kunskapsöverföring
 • Delta som teknisk resurs i utvecklingsprojekt


Profil

Vi söker dig som har relevant utbildningsbakgrund inom IT-området eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du ska ha några års praktisk erfarenhet från arbete med drift och användarsupport av både mjuk- och hårdvara. Dina erfarenheter får gärna komma från både privat och offentlig sektor.

Kunskapskrav:

 • Teknisk kunskap och flerårig erfarenhet av Windows klientmiljö, Windows server och klienthårdvara.

Det är meriterande om du har kunskap inom ett eller flera av följande områden:

 • Erfarenhet från att stödja verksamheter med avancerad teknisk utveckling.
 • Exchange
 • Active Directory
 • System Center
 • Datorhallar (ställverk, reservkraft och UPS-system, brandsläckning)
 • Att förstå tekniska ritningar samt förmåga till att göra enklare ritningar.

Som person är du serviceinriktad, genuint teknikintresserad, engagerad och driven med en affärsmässig och kundorienterad attityd. Du är en problemlösare som trivs med att arbeta i team och som har förmåga att lära dig nya saker snabbt. Du har god samarbetsförmåga, har lätt att arbeta flexibelt och har en god förmåga att ta in verksamhetens behov. Du är en självgående person med stort intresse av att utvecklas.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.


Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel. Resor till våra olika verksamhetsorter i Linköping, Umeå och Grindsjön kan förekomma.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Sparf. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 1 november 2017. Ref: FOI-2017-1690

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb