Linux-tekniker till Handelsbanken i Stockholm

Rekryterare
Handelsbanken
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 12 oktober 2017
Stängs
den 24 oktober 2017
Ref:
9B937462-187D-4CAC-BCC8-DC58B36A0720
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du djupa kunskaper inom Linux och Red Hat? Då har du chansen att bli en del av Handelsbankens ambitiösa Linux team!

Här får du som Linux-tekniker en nyckelroll i ett team med ansvar för utveckling av operativsystemet (Red Hat) för klient och server, distributionsmöjligheter, samt ett antal närliggande komponenter.

Tycker du att det är viktigt att få jobba på ett företag med en genuin tilltro till den enskilda individen där du ges möjlighet att hela tiden utvecklas? Då kommer du att trivas här!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Här får du verka i ett team med god trivsel som genomsyras av en stark teamkänsla och personlig utveckling genom internt kompetensutbyte. Du kommer att få stor frihet att tillsammans med teamet utveckla den tekniska plattformen och uppnå mål.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att tillhöra den del av verksamheten som har det yttersta ansvaret för utveckling och optimering av operativsystemet för klient- och server. Du kommer bland annat att:

  • Bygga och anpassa operativsystemet utifrån bankens säkerhetskrav samt bygga grundstenarna för plattformen
  • Automatisera och förenkla distributionen av plattformen
  • Anpassa databaslösningar för bankens befintliga eller nya system


Du kommer att arbeta uppdragsorienterat tillsammans med andra områden inom banken vilket kommer att ge dig ett brett kontaktnät. Gruppen strävar mot ett mer agilt arbetssätt.

I tjänsten ingår även tredje linjens support samt beredskap var 6e vecka.

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Här blir du en del av Handelsbankens IT-organisation. Du kommer att tillhöra ett team om 11 personer med fokus på databaser, Linux och säkerhetslösningar. Kontoret är placerad på Gärdet i Stockholm

VEM ÄR DU?

Här uppmuntras du att ta egna initiativ varför vi framför oss ser en målmedveten person och självgående person som kan driva både sig själv och andra framåt. Du trivs bäst i miljöer där man tar ägandeskap och motiveras av komplexa problem. Du kommer att ingå i ett prestigelöst team som genomsyras av ett starkt "VI" så är du dessutom en person som värdesätter kollegorna i teamet och vill utvecklas tillsammans med dem tror vi definitivt att du är rätt person!

Du har djupa kunskaper inom Linux (RHEL) och Red Hat samt någon praktisk kunskap inom databaserna DB2, Oracle och/eller PostGres. Eftersom vi lägger stor fokus på automatisering ser vi med stor fördel att du har kunskaper inom Ansible, Puppet eller liknande. Ett stort plus är även om du har ett högt säkerhetsfokus.

I rollen kommer du att ha kontakter inom hela koncernen vilket innebär att både svenska och engelska är ett krav.

Tycker du om att ta eget ansvar? Vill du vara med och utveckla framtidens bank? Då tror vi att du kommer trivas hos oss. Handelsbanken är en fullsortimentsbank med verksamhet i fler än 20 länder och har i dag närmare 12 000 medarbetare. Handelsbankens mål är att ha bättre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker på hemmamarknaderna. Målet ska främst nås genom nöjdare kunder och lägre kostnader än konkurrenterna. Vi arbetar ständigt för att vår företagskultur med decentraliserat arbetssätt och tro på individen ska genomsyra verksamheten. Inom Handelsbanken handlar jämställdhet och mångfald om att ta tillvara hela bankens potential.

Liknande jobb

Liknande jobb