Digital analytiker till Bonnier News i Malmö

Rekryterare
HD-Sydsvenskan
Plats
Skåne län, Malmö
Lön
Fast lön
Annonserat
den 10 oktober 2017
Stängs
den 1 november 2017
Ref:
509C6022-80DA-4FAD-B18E-5C715707883A
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till HD-Sydsvenskan söker vi en digital analytiker. Brinner du för dataanalys? Här är tjänsten för dig!

Ta chansen att bli del av södra Sveriges starkaste redaktion och få möjlighet att arbeta med kollegor i framkant. Till HD-Sydsvenskan i Malmö söker vi en digital analytiker som kan Google Analytics! Tillsammans med John Wedderburn blir du en viktig del av vårt analys- och utvecklingsteam.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

En innovativ och kreativ miljö med högt i tak och vassa kollegor. Hos HD-Sydsvenskan finns stora möjligheter att påverka och vara med och driva utvecklingen av Bonnier News digitala transformation, marknadsposition och kundrelationer.

Som digital analytiker ingår du i teamet Digital utveckling och kommer att jobba mycket nära redaktionen och våra team som arbetar med konsumentmarknad och B2B.

Det finns en stor möjlighet för dig att få utvecklas i din roll och anta större utmaningar beroende på din inriktning och erfarenhet. Vi arbetar nära Sveriges ledande tidningars utvecklingsteam på Bonnier News där Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen ingår. Dina kunskaper i Google Analytics är viktiga, men i det fall du inte har en GA IQ-kvalificering kan HD-Sydsvenskan hjälpa dig med certifieringen. HD-Sydsvenskan är Google Partner och du får därmed tillgång till nätverk och direktkontakt med Google.

HD-Sydsvenskans kontor är modernt och ligger centralt vid Triangeln i Malmö med utmärkta pendlingsmöjligheter, utsikt över stans takåsar och nära till stadens utbud.

HD-Sydsvenskan är alltid på jakt efter nya digitala förmågor som vill vara med och bidra till att utveckla HD-Sydsvenskan och Bonnier News, och svaret på varför du ska jobba där är enkelt: du får jobba med utveckling i medias absoluta framkant!

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

 • Implementering av Google Analytics via Google Tag Manager
 • Identifiering av förbättringsmöjligheter
 • Löpande genomförande av analyser och studier och vara drivande i samband med projekt
 • Konstruerande av tester för att skapa bra beslutsunderlag för utvecklingen av deras journalistik och av kommersiella produkter för konsumenter och företag
 • Bidra till att utveckla datadrivna insikter och processer

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du blir en del av HD-Sydsvenskans team Digital utveckling (digitala utvecklare och analytiker) som tillsammans med teamet Innovation (affärs-, koncept- och produktutvecklare) rapporterar direkt till Tomas de Souza, Director Innovation Strategy Bonnier News. Som digital analytiker arbetar du korsfunktionellt med HD-Sydsvenskans olika avdelningar - redaktion, konsumentmarknad och B2B, IT och utvecklingsavdelning.

Förståelsen för hur digitala produkter används i mediebranschen och hur de skulle kunna användas och optimeras är kärnan i själva utvecklingsarbetet. Om du har ett intresse för eller vill lära dig mer om journalistik, nyheter och mediekonsumentens användarbeteende ger denna roll dig en fin möjlighet att lära känna branschen. Vi publicerar hundratals artiklar om dagen och har miljontals besökare i månaden.

HD-Sydsvenskan har en komplex implementering av Google Analytics för flera domäner, med flera anpassade dimensioner, skapad för flera olika verksamheters mål och nyckelvärden. En stor del av ditt uppdrag blir därför att analysera och förklara användarbeteende.

Du får en självständig roll där du förväntas ta initiativ till, bedöma och föreslå vad som ska identifieras, mätas, analyseras och åtgärdas. Du arbetar tätt tillsammans med dina kollegor på Digital utveckling. För att nå målen ringar ni tillsammans in vad som ska analyseras, testas och i vilken prioritet.

VEM ÄR DU?

John, Tomas och kollegorna på Digital utveckling och Innovation söker dig som har arbetat med analys av digital trafik och användardata, från stora digitala plattformar och/eller i konsultverksamhet.

Vi söker dig som:

 • har goda kunskaper i Google Analytics och implementering via Google Tag Manager
 • har erfarenhet av andra verktyg än Google Analytics och analyserat mer än webbtrafik
 • kan omsätta dataanalys i konkreta åtgärdsförslag och aktiviteter
 • har kunskap om användarflöden och konverteringsoptimering
 • kommunicerar väl på svenska och har goda kunskaper i engelska

 

Det är meriterande om du:

 • är certifierad i Google Analytics Individual Qualification (IQ)
 • har erfarenhet av att utveckla machine-learning och kan vara en del av vår utveckling av artificiell intelligens

 

För att trivas och vara framgångsrik i rollen krävs att du:

 • har stark analytisk förmåga
 • har vana att självständigt arbeta mot tydliga mål
 • har lätt att förstå och samarbeta med andra, även om ni tänker olika
 • är pedagogisk och kan hjälpa dina kollegor i organisationen att ställa rätt frågor

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

HD-Sydsvenskan erbjuder dygnet runt nyhetsälskare i hela Skåne inspirerande berättelser och dagsfärska nyheter som berör. Våra olika redaktioner granskar, lyfter upp ämnen på agendan och skildrar händelser utifrån vår samtid. Vi vill vara skåningarnas första källa till både nyheter och kunskap, digitalt som lokalt. Tillsammans är vi på HD-Sydsvenskan södra Sveriges ledande mediehus och förser hela Öresundsregionen med samtalsämnen. Varje dag. Året runt. Vi ger ut två starka prenumererade morgontidningar, Sydsvenskan och HD, den senare i tre editioner (Helsingborgs Dagblad, Nordvästra Skånes Tidningar och Landskrona Posten), regionens största nyhetssajter, hd.se och Sydsvenskan.se, Skånes näringslivssajt, 8till5, samt gratistidningen Hallå. Genom alla plattformar når vi cirka 600 000 läsare varje dag och blir det naturliga valet för den som önskar marknadsföra sig i regionen. På HD-Sydsvenskan strävar vi ständigt efter att bli bättre och göra skillnad för våra läsare och annonsörer. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas oavsett om du är digital analytiker, journalist eller säljare till yrket. HD-Sydsvenskan ingår i Bonnier News som är en del av Bonnierkoncernen. Bonnier News innefattar Dagens Nyheter, Dagens Industri, Expressen, HD-Sydsvenskan, Bonnier Ad Networks och Bold Printing Group. Bonnier News befinner sig mitt i den digitala transformationen av mediebranschen.

Liknande jobb

Liknande jobb