Nyfiken teknisk testare till Ärendehantering

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 oktober 2017
Stängs
den 2 november 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bli en del av en kraftfull testorganisation som arbetar tillsammans för att vidareutveckla arbetssätt och kompetens? Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna i vårt kompetenta leveransområde och samtidigt göra en insats för samhället? Är du en nyfiken IT-analytiker av rang med sinne för att finslipa och lösa problem som kräver det lilla extra?

Då kan du sikta in dig på ett spännande jobb med utmaningar på en myndighet i framkant - Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT-avdelning, senast år 2020.

Du kommer att ingå i ett att våra utvecklingsteam för det viktiga leveransområdet Ärendehantering på Pensionsmyndigheten, ett arbete som innebär både förvaltning och nyutveckling av system som hanterar all slags pensionshandläggning, exempelvis handläggningen av ålder- eller efterlevandepension.

Våra team består av 6-8 personer och har fokus på något av myndighetens förmånsområden. Teamen har förmågor inom test, utveckling, krav samt drift. Teamen arbetar ständigt med att förbättra tekniker, arbetssätt, kompetensutveckling och metoder. Syftet är att bland annat att korta ledtiden till produktion samt öka effektiviteten och kvalitén i vår verksamhet. Vi arbetar agilt med KANBAN.


Arbetsbeskrivning

I rollen som testare kommer du bland annat att genomföra design- och testanalys, testexekvering och uppföljning av tester. Du arbetar med både manuella tester men även bidra till vår testautomatisering. Du kommer skapa automatiserade testsviter som körs i vår CD-leveranslina innan produktionssättning. Det gäller både enhetstester men även automatiserade systemtester.

Vi har genomgående en hög grad av testautomatisering hos oss och som testare jobbar du i samma typ av miljö som utvecklarna.

Vi arbetar med intressanta tekniker som exploratory testing, continuous delivery och använder verktyg som IntelliJ, GIT, Testwis (egenutvecklat), Soap UI och Jira.

Organisatoriskt kommer du att tillhöra vår linjetestgrupp för systemområdet Ärendehantering, som idag består av 24 testare och en gruppchef. Totalt är vi på myndigheten över 50 personer som har test som vår direkta profession och vi bedriver kontinuerligt utbyte mellan våra olika testgrupperingar t ex via gruppöverskidande kompetensnätverk.

Din arbetsplats kommer vara placerad i ljusa och trevliga lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.


Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har teknikintresse inom testdomänen och som förstår logiska samband mellan IT-system.

För tjänsten gäller att du ska ha:

 • Goda kunskaper och praktisk erfarenhet av mjukvarutestning, gärna med erfarenhet av testautomatisering eller teknisk test.
 • Minst 3 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, varav minst två år som testare
 • God förståelse för och erfarenhet av krav- och testanalys
 • Utbildning på högskolenivå, inom systemvetenskap, teknik eller motsvarande (alt. gymnasieingenjörsutbildning kombinerat med längre relevant arbetslivserfarenhet)
 • Erfarenhet av agila utvecklingsmetoder

Kunskaper inom följande områden anses meriterande för tjänsten:

 • Exploratory testing/Utforskande testning
 • Java och/eller andra programmeringsspråk
 • Linux eller Unix
 • XML
 • SoapUI, Jenkins, IntelliJ
 • Testautomatiseringsverktyg

Certifieringar inom testområdet, exempelvis ISTQB anses också meriterande
All dokumentation sker på svenska varför det är viktigt att du behärskar språket väl.


Egenskaper

Vi söker dig som gillar utmaningen att arbeta i tekniskt komplexa miljöer.
Då vi fokuserar mycket på att teamen ska utvecklas tillsammans ser vi att du är prestigelös och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra medarbetare. Du vill få andra att växa och detta tillsammans med ditt stora intresse av test- och kvalitetsområdet och teknik gör att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Du är analytisk och du brinner för att hitta nya sätt att lösa problem på samt att ständigt utveckla testverksamheten. Vi ser ständigt över våra arbetssätt och ser därför gärna att du har erfarenhet av och trivs med att arbeta agilt.

I urvalet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.
För mer information

För mer information om tjänsten kontakta tf gruppchef Johanna Henriksson tel. 010-454 2515

Fackliga representanter; Won-Kyung Chung, Saco, tel. 010-454 21 41 och Paul Brix, ST, tel. 010-454 25 10

Läs mer om vår It-avdelning på https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb

Välkommen med din ansökan!

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag
2017-11-02

Liknande jobb

Liknande jobb