FRA

Systemtekniker till avdelningen för teknik

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 oktober 2017
Stängs
den 5 november 2017
Ref:
16 207:3825/17:2
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en systemtekniker till avdelningen för Teknik. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som systemtekniker ansvarar du för installation och drift av system för inhämtning av teknisk signalspaning, analys och dataflöde. Du ansvarar för områdets labbmiljö, verifiering av och felsökning i denna samt i driftsatta system. Konfigurering av främst Windowsbaserade system, men även Linuxbaserade system, samt framtagande av installationsbeskrivningar utgör också en del av tjänsten. Du har ett nära samarbete med utvecklare inom området och som systemtekniker är en stor del av arbete att ansvara för kundkontakter.

Resor i tjänsten kan förekomma både inrikes och utrikes. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.


Du kan

Vi ser att du har högskoleutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Har du dessutom kompletterat din kompetens med utbildning inom radioteknik och elektronik och/eller Microsofts certifieringar inom Windows server och infrastruktur, ser vi det som meriterande. Rätt kandidat har erfarenhet av och goda kunskaper om hantering av Windowsbaserade plattformar samt minst grundläggande kunskaper om hantering av Linuxbaserade plattformar och hårdvaruinstallation. Positivt är om du även har erfarenhet av härdning av Windows- och Linuxbaserade system.

Vidare ser vi att du har kunskap om installation och konfigurering av Windowsbaserade system, liksom kunskaper om funktion i Windowsdomäner. Vi ser gärna att du har intresse för IT-säkerhet och det är en fördel om du har kunskap om integration av Linuxsystem i Windowsdomäner, scriptning i Windows och Linux (t.ex. PowerShell) och/eller kunskap om grundläggande nätverksadministration. Du behärskar svenska och engelska obehindrat med god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Körkort är önskvärt då resor förekommer i tjänsten.


Du är

Som systemtekniker förväntas du ha en god förmåga att samarbeta med andra. Med din kreativitet, specialistkunskap och analytiska förmåga hittar du nya sätt att angripa olika problemställningar. Du är engagerad och lägger ner tid på ditt arbete, du har lätt för att förhålla dig till olika situationer och behåller lugnet vid förändrade omständigheter. Rollen ställer höga krav på uthållighet, att du har förmåga att hålla uppe motivation och effektivitet i både med- och motgång. Med din servicekänsla uppmärksammar du vilka behov som finns och hur de ska tillgodoses. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemtekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Kristina Sonesson Nylin på telefon 08-471 46 00, under v.42 och v.43. På grund av semester finns ingen kontaktperson på plats under v.44. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-11-05.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb