Systemspecialist FIM/MIM

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Gävle, Borlänge, Solna eller Göteborg
Annonserat
den 16 oktober 2017
Stängs
den 5 november 2017
Ref:
12:2017:210
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om du söker nya utmaningar och stora utvecklingsmöjligheter så har vi jobbet för dig. För en driven systemspecialist finns nu möjlighet att vara med och utveckla Trafikverkets framtida väg- och järnvägssystem. För dig som är expert på plattformar för livscykelhantering av identiteter och behörigheter (IAM) har vi en mängd spännande projekt att sätta tänderna i.

Arbetsuppgifter

I rollen som Systemspecialist för Forefront Identity Manager (FIM)/Microsoft Identity Manager (MIM) fungerar du som specialiststöd mot Trafikverkets verksamhet. Du arbetar med livscykelhantering och åtgärdsplanering samtidigt som du proaktivt medverkar i projekt och uppdrag. En spännande utmaning är också att utvärdera och utveckla ny teknik inom ditt område. I din roll arbetar du nära IAM-förvaltningen, IT-driften, arkitekter och andra systemspecialister. Beroende på vilka utvecklingsprojekt du arbetar med får du nya samarbetspartners i organisationen och kan på så sätt skapa ett stort nätverk.

En av många intressanta utmaningar i den här rollen är att driva och medverka i förvaltnings- och utvecklingsaktiviteter tillsammans med våra arkitekter och genom ett nära samarbete utveckla ny funktionalitet för verksamheten. I rollen blir du också involverad i andra uppdrag som t.ex. verksamhetsplanering och teknisk omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Som vår nya Systemspecialist FIM/MIM är du en nytänkande ledartyp som gillar att samarbeta och leverera mot högt uppsatta mål. En viktig del av tjänsten avser underhåll och förvaltning av de plattformar och applikationer som ingår inom området. Vi ser därför att du är analytisk och strukturerad samt drivs av ”ordning och reda”, utan att för den sakens skull tappa fokus på utveckling. Du drivs av att dela med dig av dina kunskaper och du vill bidra till en organisation i ständig utveckling. I gengäld erbjuder vi dig stora utvecklingsmöjligheter genom spännande projekt, möjlighet att bygga nätverk och få god inblick i Trafikverkets alla verksamhetsområden.

För att lyckas i den här rollen behöver du ha minst fem års erfarenhet av IAM-lösningar. Det är meriterande om du har arbetat med utveckling och systemunderhåll av FIM/MIM. Du är tekniskt kunnig och har erfarenhet av att leda grupper, oavsett om gruppen finns på jobbet eller på fotbollsplanen. Du har också ansvarat för eller deltagit i leverantörskontakter kopplade till IAM-lösningar. Då många av våra leverantörskontakter sker på engelska är det viktigt att du har goda kunskaper i både tal och skrift.

För oss är personlighet och driv viktigare än dina akademiska meriter men du får gärna bifoga ditt examensbevis i din ansökan.

Övrig information

  • Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
  • Placeringsort kan vara Gävle, Borlänge, Solna eller Göteborg. Vänligen ange i din ansökan vilken placeringsort du önskar.
  • Intervjuer kommer hållas i Borlänge eller Solna.
  • Vissa resor i tjänsten förekommer.


Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-11-05 .

Kontaktpersoner

 

Sektionschef Johan Timbäck, 010-125 7905
ST John-Åke Halldén, 010-123 1409
SEKO Sven-Gunnar Billman, 010-125 7255
Saco Kjell Israelsson, 010-125 7225