Software Configuration Manager, Göteborg

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Göteborg, Västra Götaland
Annonserat
den 16 oktober 2017
Stängs
den 26 oktober 2017
Ref:
13740-203 364927-17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skatteverkets IT-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och komplex IT-miljö. IT-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets IT-system. IT-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en bred och varierad IT-miljö. IT-avdelningen siktar högt och når goda resultat, alltid utifrån Skatteverkets värdeord: offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Vill du jobba i en unik och spännande it-miljö med ett mycket engagerat arbetsgäng på ett centralt och modernt kontor? Då är du den person vi söker!

Dina arbetsuppgifter som Software Configuration Manager (CM) innebär att samordna leveranser av mjukvara med tillhörande dokumentation för utvecklings-, test- och produktionsmiljöer. Du fungerar som teknikstöd i vår breda flora av utvecklingsverktyg och du håller ihop utvecklingsmiljöerna. På it-avdelningens kontor i Göteborg kommer du ingå i ett CM-team på tre personer.

Du förväntas bidra till vidareutvecklingen av rutiner för konfigurationsstyrning av komponenter och tjänster. It-avdelningens kontor i Göteborg har en bred portfölj med uppdrag vilket kräver god prioriteringsförmåga, noggrannhet och ett strukturerat arbetssätt. Du kommer att stötta både förvaltningsuppdrag och utvecklingsprojekt och där ha ansvar för miljöer runt byggstöd (Jenkins och TFS) och för beställning av projektens utvecklings- och testmiljöer.

Skatteverket är en mogen organisation som ligger långt framme inom Configuration Management. Vi har en komplex systemmiljö med höga krav på tillgänglighet och säkerhet, vilket bidrar till att den här rollen är en utmaning. Som CM på Skatteverket har du stor möjlighet att påverka, utveckla och förbättra CM-arbetet och din egen roll.

Vår tekniska miljö är såväl Linux med Oracle-databaser som Windows Server med SQL-server. De versionshanterings­verktyg vi använder är Git och ClearCase. I övrigt är våra verktyg, programspråk och byggtekniker bland andra Jenkins, TFS, Jira, ant, msbuild, make, Eclipse, VisualStudio, Java, C, C#, Perl och shellscript. Vi arbetar agilt med framförallt Scrum.

IT-avdelningen finns på sex orter i landet och består av ca 800 medarbetare. Vill du läsa mer om IT-avdelningen? På it-avdelningens kontor i Göteborg är vi drygt 50 medarbetare som utvecklar och förvaltar 25 olika system.

Vi erbjuder dig en arbetsplats

 • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
 • som är till nytta för medborgare och företag
 • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
 • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
 • med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som

 • har en avslutad högskoleutbildning inom systemutveckling eller motsvarande relevant utbildning
 • har bred kunskap om systemutveckling, förvaltning och integration i olika miljöer
 • har stor erfarenhet av arbete med versions- och releasehantering i iterativ och parallell mjukvaruutveckling
 • är utvecklingsinriktad och förändringsbenägen
 • har god förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • har mycket god samarbetsförmåga
 • har god analytisk förmåga och är noggrann
 • har ett eget driv och är självgående


Det är meriterande om du

har stor erfarenhet av Continuous Integration, Continuous Delivery och DevOps. Det är också meriterande om du under de två senaste åren har arbetat som Software Configuration Manager i stora komplexa systemmiljöer samt om du har erfarenhet av att arbeta med Git tillsammans med TFS eller Jenkins med msbuild respektive ant som byggstöd i Windows- eller Linuxmiljö.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Anställningen är tills vidare. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Kontaktpersoner

Ulrika Ejerblom
sektionschef
010-574 91 39

Patrik Isegran
Configuration Manager
010-573 64 21

Thomas Larsson
HR-konsult
010-573 52 72

Henrik Claesson
facklig kontaktperson Saco
010-574 65 30

Lena Berntson
facklig kontaktperson ST
010-577 91 61

Ansök senast 2017-10-26.

Liknande jobb

Liknande jobb