IT-säkerhetsansvarig till Huddinge Kommun

Rekryterare
Huddinge Kommun
Plats
Huddinge
Annonserat
den 24 oktober 2017
Stängs
den 31 januari 2018
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en engagerad och driven medarbetare till enheten för Arkitektur och Utveckling på Huddinge kommuns IT-Sektion. Du kommer att ha en roll som IT-säkerhetsansvarig med ansvar för att planering, ledning och utveckling av kommunens IT-säkerhet bedrivs på ett systematiskt sätt med fokus på det operativa och taktiska arbetet. Med tanke på att rollen är ny kommer du att få stora möjligheter till att utforma rollen både mot bakgrund av din egen kompetens men även genom kontakter både inom organisationen samt med externa aktörer.

 

Om arbetet

Som IT-säkerhetsansvarig ansvarar du för kommunens IT-säkerhetsarbete utifrån kommunens informationssäkerhetskrav. Du kommer att arbeta med att förtydliga och införa åtgärder i linje med regelverk, riktlinjer och best practice. Detta omfattar t ex utveckling av befintliga tekniska lösningar, framtagande av nya tekniska lösningar, anvisningar, rutiner och operativt IT-säkerhetsarbete. Vid system- och processförändringar är du stödjande med kravställning, vägledning och riskanalyser. I det långsiktiga IT-säkerhetsarbetet ansvarar du för styrning och följsamhet av IT-säkerhetskrav.

Vem är du?

Du kommer att samarbeta med enhetens IT-säkerhetsarkitekt samt kommunens  informationssäkerhetsansvarige för att ta fram ett heltäckande ramverk för IT-säkerhet.
Rollen kräver även ett aktivt samarbete med IT-driftsorganisationen för att följa upp och realisera en god IT-säkerhet. Du kommer att ansvara för att IT-säkerhetsincidenter upptäcks, åtgärdas och följs upp och rapporteras. Vi ser gärna att du har operativ erfarenhet av tjänster och produkter inom bland annat områdena SIEM, IAM, identitetsfederering, PKI, e-legitimationer och sårbarhetshantering. Det är meriterande om du har certifiering inom IT-säkerhetsområdet, som t.ex. CISSP eller CISM samt utbildning inom juridiskt område.

Du följer utvecklingen inom IT-säkerhet och de viktigaste leverantörerna inom området och ligger i framkant i förståelsen av hur befintliga och nya affär- och verksamhetskrav kan realiseras.

Du har en akademisk utbildning eller motsvarande dokumenterade kunskaper och erfarenheter. Vi söker dig som har vana av och tycker om att arbeta i en komplex miljö, är mycket bra på att bygga relationer samt har god förmåga att kommunicera.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du som söker denna tjänst är noggrann, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är van att snabbt sätta dig in i en uppgift, lösa den och leverera ett resultat inom utsatt tid. Du har god förmåga till överblick och helhetssyn, god analytisk förmåga och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du tycker om att arbeta självständigt såväl som i grupp. Som person har du har en positiv människosyn, är prestigelös och kan bidra till en positiv atmosfär. Du är van att ta egna initiativ, aktiv och engagerad i utvecklingsfrågor samt har goda kunskaper i svenska språket och kan hantera det på ett professionellt och lättförståeligt sätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Huddinge med Experis IT. För frågor kring tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Wassén, tel. 08-508 859 02. 

Då vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjlighet. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst.

Liknande jobb

Liknande jobb