Erfaren IT-lösningsarkitekt inom analys med förvaltningsansvar

Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 oktober 2017
Stängs
den 25 november 2017
Ref:
2017-00827
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SOM LÖSNINGSARKITEKT ansvarar du för att översätta verksamhetens behov till lösningsförslag. Du är ett stöd i verksamhetsutveckling och förändringsarbete, framförallt inom verksamhetsområden som arbetar med statistik och analys av data. I detta arbete ingår bl.a. kravställning, lösningsförslag/lösningsdesign och att beställa lösningar av leverantör.

 

Riksbanken har en relativt liten IT-organisation där det krävs att de flesta har mer än en roll. Du kommer därför att i kombination med lösningsarkitektrollen även ta en roll som förvaltningsansvarig/systemansvarig för några av Riksbankens kritiska verksamhetssystem. I denna roll har du god kunskap om systemarkitektur och beroenden till andra system för att kunna beställa förändringsarbeten hos system- och driftsleverantör, följa upp leveranser samt driva och delta i projekt/aktiviteter. Du arbetar processorienterat enligt ITIL och arbetet sker i mycket nära samverkan med verksamhetens förvaltningsledare och systemförvaltare samt med system- och driftleverantörer.

Du ingår i en grupp om 14 medarbetare och rapporterar till chefen för Enheten för verksamhetsnära IT. I gruppen finns olika kompetenser och roller såsom verksamhetsarkitekt, förvaltningsledare, systemansvariga, processansvariga och projektledare.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har flera års arbetslivserfarenhet i rollen som lösningsarkitekt inom analysområdet samt erfarenhet av BI, datawarehouse och av arbete med olika analysverktyg. Du har även minst ett par års erfarenhet av roll som förvaltningsansvarig/systemansvarig och har tidigare arbetat med systemutveckling och databasdesign. 

Det är meriterande om du även har erfarenhet av flera av följande produkter/områden:

  • Oracle Database Server, MS SQL Server
  • SQL-programmering
  • BI-lösningar för statistik och analys, exempelvis från SAS
  • Big data
  • utveckling i Microsoftmiljö
  • förvaltning enligt pm3
  • ITIL


SOM PERSON är du serviceinriktad, flexibel, drivande och initiativtagande. Du är också strukturerad, bra på att analysera och kommunicera och tycker om att samarbeta. Du uttrycker dig även väl i tal och skrift på svenska och engelska.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive relevanta betyg senast den 3 december 2017. Om du har frågor är du välkommen att ringa Elisabeth Karlsson på 08-787 06 37. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

 

Riksbankens IT-verksamhet består av två IT-enheter med sammanlagt ca 25 medarbetare som leds av varsin enhetschef. Riksbanken har under 2013 outsourcat drift och Servicedesk till Evry. Riksbanken köper också i övrigt många tjänster och standardprodukter, både vad gäller IT och annat. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och IT-miljön innehåller flera samhällsviktiga system. Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant i vårt IT-stöd. Analysområdet är ett prioriterat område där flera spännande projekt kommer att starta framöver.

 

Liknande jobb

Liknande jobb